Hur man skapar en egen karta för en Power Commander

Motorcyklister söker ständigt nya metoder för att utöka sin maskinens kapacitet. Ett alternativ för en nästan omedelbar prestanda ökning är att installera en elektronisk bränsleinsprutning (EFI) controller, såsom Dynojet Power Commander. Dessa EFI regulatorer fungerar bort av programmerbara bränsle "kartor", som justerar leverans av bränsle vid specifika varvtal för att maximera motorcykelns prestanda. Dynojet erbjuder en rad förprogrammerade kartor för de flesta motorcyklar, men en anpassad karta kan skapas för din motorcykel och befintliga ändringar via en dator. Även om den verkliga uppgift är enkel kan inställning av maskinen för maximal kraft är en tidskrävande uppgift. Saker du behöver
Motorcykel
Power Commander EFI controller
9 volts batteri och sele
USB-kabel
laptop med USB-anslutning och Power Commander installerat
Visa fler instruktioner
1

Gå modulen Power Commander. På de flesta motorcyklar, kommer Power Commander monteras under passagerarsätet eller sidoluckan. Ta av sitsen eller locket. Anslut en ny 9-volts batteri på Power Commander batteri sele. Anslut selen i modulen. LED-displayen på modulen ska tändas. Anslut den lilla änden av en USB-kabel till Power Commander modulen, ansluter den motsatta änden till din bärbara dator.
2

Starta Power Software Commander tuning på din bärbara dator. Vänta programvaran för att ansluta till Power Commander och välj "Hämta karta" från menyn på skärmen. Detta kommer att ladda Power Commander aktuella inställningar bränslemapp.
3

Justera bränsle inställningarna. Kartan kommer att visas som ett rutnät som visar motorns varvtal (Y-axeln) och gasreglageläget (X-axeln). Bränsle inställningarna visas i nätets celler och kan justeras genom att ange ett nummer mellan 0 till 1000. Öka mängden bränsle som levereras vid en specifik varvtalsområde genom att sätta in ett positivt tal (0 till 1000). Ange ett negativt tal (-0 till -1000) för att minska bränsletillförseln. Justera bränslemängden uppgifter som önskas för att ändra maskinens prestanda.
4

Klicka "Save Map File" och skriv in ett namn för din egen karta. Detta kommer att spara en kopia av bränslet kartan till din dator för framtida ändringar. Klicka på "Skicka karta" för att ladda upp bränslet kartan till Power Commander modulen.
5

Koppla bort USB-kabeln från Power Commander och ta bort 9-volts batteri. Starta motorcykeln och ta det för en provtur. Ta del av motorns varvtal och gaspådrag ställning för någon märkbar motorns eftersläpning eller platta fläckar i acceleration. Återanslut Power Commander till din lap-top och justera bränslet kartan för att kompensera för dessa platta fläckar och Provkör motorcykeln igen. Upprepa vid behov tills motorcykeln utför smidigt vid alla varvtal och positioner gasreglage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107028.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.