Hur kollar jag oljan i en 1500 CC 1993 Kawasaki Vulcan?

Även mätstickan är det traditionella instrument som används för att mäta ett fordons oljeförsörjning, använder en 1993 Kawasaki Vulcan 1500 kryssaremotorcykeln utsikt port på sidan av dess motor kallas en oljesiktglas. Tillåta motorcykelns ägare att visuellt inspektera oljenivån och dess tillstånd med en enda blick, gör oljesiktglaset också bort med röran i samband med mätstickor. Kontroll av oljenivån kräver viss fysisk styrka för att hålla cykeln upprätt. Har en vän hjälpa dig tills du är bekväm nog med processen att göra det själv. Saker du behöver
Flat skruvmejsel
Funnel
10W40 motorolja
handpump
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sin kick stand. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter. Stanna motorn efter att motorn har värmts upp till sin arbetstemperatur.
2

Knäböja till höger om motorcykeln och lokalisera runda glas olja syn på undersidan av motorns vevhus, mellan kopplingskåpan och den högra främre fotpinnen.
3

tag i styret och ramen under sadeln. Dra motorcykel mot dig tills den är i en helt vertikal position. Observera glas olja syn som den fylls med olja.
4

Notera oljenivån i förhållande till par ledningar på toppen och botten av oljesiktglaset. För bästa resultat bör oljenivån vara centrerad i synglaset. Sänk motorcykeln på sin kick stand.
5

Skruva den lilla runda tanklocket från centrum av kopplingskåpan, ovanför oljesiktglaset, med en flat skruvmejsel. Sätt en tratt i kopplingskåpan och tillsätt små mängder 10W40 olja för att höja oljenivån stegvis. Kontrollera oljenivån igen och tillsätt mer olja om det behövs för att få oljenivån till mitten av synglaset. Ta bort överflödig olja genom kopplingskåpan s påfyllningshålet med en handdriven pump. Skruva på oljepåfyllningslocket på plats med en skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107421.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.