Skotrar Vs. Motorcykel

Som bränsle stiger och faller och ekonomin återfår sitt fotfäste, har amerikanerna varit ute efter att alternativa former av transport. Skotrar och motorcyklar har kommit i förgrunden återigen, som följd. Båda typerna av fordon kan förenkla vardagen med deras billigare kostnad för att driva, högre bränsle-effektivitet och lägre investeringar. Definitioner

Per definition är en motorcykel en två-till tre-eller fyrhjuligt fordon utrustat med ett säte eller sadel för ryttaren. En skoter, eller motorscooter, är ett fordon som drivs av en liten motor, fungerar på mindre diameter hjul och har ett insteg chassi med en plattform-typ fotstöd. Addera vardag

Skotrar är perfekt för korta pendlar och rutinmässigt genomsnitt 60 till 70 miles per gallon. Dessutom kan mindre skotrar brukar parkeras i områden cykelparkering. Ombord lagring områden är också bekvämt placerade under sitsen med externa förvaringsboxar tillgängliga. Motorcyklar är också ganska bränslesnål, vissa modeller topp på nästan 50 miles per gallon och är bättre lämpade för längre sträckor. Kan producera mer kraft och högre hastighet, motorväg ridning förvaltas bättre, vilket bromsprestanda. Förvaring finns mestadels i form av sadeln eller tank och väskor svans.
Safety

Säkerhet på en skoter eller motorcykel är ett ofta omtvistat ämne. Det är förarens ansvar att driva hans fordon, oavsett om det skoter eller motorcykel, på ett säkert sätt. Skotrar är främst avsedd för användning i städer, med litet behov att accelerera förbi 45 mph, så de faror finns främst andra förare. Men farorna presenteras för motorcyklister är precis samma, bara vid högre hastigheter. Däremot är den mindre diametern på en scooter hjul påverkas olika av gropar och gupp än en motorcykel är större hjul. Likaså motorcykel fjädringssystem är i allmänhet bättre lämpade att hantera dessa problem.
Juridiska frågor

flesta stater plats skotrar i samma fordonsklass som motorcyklar, kräver registrering och en mc-godkänt licens för att driva fordon på allmänna vägar. Vissa stater kräver också fordonet och ryttare att bära försäkring, vilket också kommer att gynna din sinnesfrid. De flesta stater har en allmän hjälmlag, kräver att alla motorcyklister och ryttare skoter att bära en hjälm som har godkänts av US Dept of Transportation. Kontrollera med din lokala lagar för mer information.
Ditt val

Gör din hemläxa och forskning dina alternativ innan du väljer. Skotrar är lättare att rida, men gå till färre platser. Motorcyklar kräver större skicklighet att rida, men kommer att ta dig vidare, snabbare. Ytterst, vad som gör en skoter eller en motorcykel bättre än den andra är du.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106457.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.