Hur Justera Cam Chain på en Yamaha XS1100

Yamaha XS1100 producerades 1978-1984 och var Japans första "super bike". Dess fyrcylindriga, dubbla överliggande kam motor drivit XS1100 till tidigare okända hastigheter för en cykel av denna epok. Den XS1100 kom laddad med funktioner såsom kardandrift, främre skivbromsar, elektronisk tändning, och full instrumentering. Naturligtvis är en dual-overhead-cam motorn inte underhållsfri. Regelbundna kam-kedja justeringar krävs var 3000 miles. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
5 mm sexkantsnyckel
Skiftnyckel
10 mm Blocknyckelsats
12 mm Blocknyckelsats
Momentnyckel
Show Mer Instruktioner
1

Ta bort alla fyra tändstift med en tändstiftsnyckel.
2

bort motorns svänghjul skydd på vänster sida av motorcykeln genom att ta bort de fyra fästa skruvarna med en 5 mm sexkantsnyckel.
3

Drag runt motorn i en medurs med en skiftnyckel på torget muttern på svänghjulet. Stanna när de fasta dosstrecket med "C"-märket på svänghjulet. Om du går förbi markeringen, vrider motorn i en medurs annan fullständig revolution, kommer som backup i en moturs lossa spänningen på kamkedjan.
4

Lokalisera kam- kedjespännaren mot framsidan av motorcykelns motor mellan den andra och tredje avgasrören. Lossa låsmuttern på spännaren s justerskruv med en 12 mm nyckel och sedan lossa justerskruven med en 10 mm nyckel. Fjädern inuti spännaren kommer att reglera spänningen på kamkedjan automatiskt.
5

Dra åt justerskruven på spännaren till 4.3 ft lbs. och låsmuttern till 6,5 ft lbs. med en momentnyckel.
6

tillbaka svänghjulskåpan. Trä de fästskruvarna för hand i en medurs, sedan avsluta åtdragning med en 5 mm sexkantsnyckel.
7

Thread tändstiften igen för hand, försiktigt så att inte korsa-trä dem . Dra åt tändstiften med tändstiftsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106959.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.