Hur man byter Bussningar Motorcykel Shock

Motorcykel chock bussningar bildar kopplingen mellan chock och motorcykelns ram. De absorberar och isolera vibrationer och stötar orsakade av vägbanan. Bra chock bussningar är avgörande för att upprätthålla kontrollen över bakhjulet och svingarmen. Symtom på slitna bussningar är: hoppa eller hoppa av bakhjulet med motorkraft eller inbromsning, den bakre änden känslan squirrelly i hörn och cykeln känslan instabilt i allmänhet. Saker du behöver
Bike lift Blockering
Ratchet och Hylsnyckelsats
Drift punch
Stålborste
Shock Bussningssats
Tvålvatten
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Jack cykeln upp med cykeln hissen. Placera lyften mot den bakre delen av ramen så att bakhjulet lyfts fritt från marken. Blockera bakhjulet upp något för att lätta på trycket på chocken slutar.
2

Ta bort muttrarna chock stud, med en skiftnyckel, från deras dubbar på ramen och svingarmen. Skjut chocken av både dubbar samtidigt.
3

Skjut de gamla chock bussningarna ur chock ändarna. Pressa ut med ändan av spärrskaft eller en stor dorn. Inspektera chocken slutar efter sprickor eller skador och rengör insidan av chocken avslutas med en liten stålborste.
4

Smörj gummibussningar med lite såpvatten. Passningen mellan bussningen och chocken änden kan vara ganska snäva. Skjut en bussning i varje stöt ände, centrering gummit i ögat i slutet av varje stöt.
5

Skjut chocker tillbaka på sina monteringstapparna. Montera muttrarna chock stud och vridmoment dem till fabriken specifikationer för ditt märke och modell. Häv den bakre däcket och ställa cykeln ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106697.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.