Hur man ladda testa en motorcykel batteri

Testa en motorcykel batteri med en voltmeter är en ganska lätt uppgift som kommer att ge en grundläggande bild av batteriets hälsa. Denna statiska testmetod kan bara säga så mycket. Ett lasttest, vilket placerar batteriet i en verklig ridning scenario genom att ha makt dras från motorcykelns belysning och tändningssystem, kommer att ge dig en korrekt läsning av dess skick. Förfarandet är inte mycket mer komplicerat än ett statiskt test, men resultatet skulle kunna minska problemen på vägen. Saker du behöver
Hylsnyckel
Multimeter
Automatisk batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Tillträde motorcykelns batteri, antingen genom unbolting sitsen med en hylsnyckel eller genom att dra i sidoluckan bort av motorcykelns ram.
2

Lämna tändningen i läge "Av" och ställ din multimeter för att läsa en DC (likström) spänning skala, med inställningen ratten på voltmetern ansikte.
3

Anslut voltmetern röda sond till batteriets pluspol och svart sond på den negativa polen. Ta del av batteriets statiska spänningen på voltmetern. Ladda batteriet med en automatisk batteriladdare om spänningen är under 12,1 volt DC.
4

Håll voltmetern s sonder på plats på batteripolerna. Vrid tändningsnyckeln till "ON" och ta del av batteriets spänning. Byt ut batteriet om spänningen är lägre än 10 volt likström medan under en belastning.
5

Ta voltmetern s sonder och slå av tändningen. Sätt tillbaka sätet eller sidoluckan på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108488.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.