Hur du ändrar oljefilter på en Suzuki Z250

Ändra din Suzuki LT-Z250: s motorolja och oljefilter är en viktig del av att upprätthålla din ATV. Medan de flesta moderna ATV använder en bil-typ oljefilter, som skruvar på plats för enkel byte, använder Z250 ATV ett inre filterelement att screena sin motorolja. Även Z250: s oljefilter hålls inom motorn, ta bort och ersätta det är ganska enkelt och kommer bara lägga till några minuter till jobbet. Saker du behöver
Oljetråg
Hylsnyckel och uttag
oljefilterlocket O-ringen (Suzuki del # 09.280-54.001) katalog Oljefilter O-ringen (Suzuki del # 09.280-13.004)
Oljefilter (Suzuki Part # 16510-25C00)
Visa fler instruktioner
1

töm oljan ur motorn. Leta oljeavtappningspluggen på undersidan av den högra motorns vevhus lock och placera ett oljetråg under den. Med hjälp av en 17mm hylsnyckel, ta bort avtappningspluggen och låt oljan rinna. Skruva bort avtappningspluggen på plats tills den sitter mot vevhuset dra sedan ytterligare ett halvt varv med en hylsnyckel.
2

Leta oljefiltret på höger vevhuslock, bakom den bakre bromspedalen. Flytta oljetråget direkt under oljefilterlocket. Med hjälp av en hylsnyckel, ta bort avtappningspluggen från mitten av oljefilterlocket och låta eventuella kvarvarande olja rinna. Skruva bort avtappningspluggen på plats tills den sitter mot oljefilterlocket dra sedan ytterligare ett halvt varv med en hylsnyckel.
3

Avlägsna setet av tre skruvar som håller fast oljefilter locket till höger vevhuslock med en hylsnyckel. Dra oljefilterlocket bort från den högra vevhuslock att avslöja oljefiltret. En fjäder fäst vid den inre ytan av oljefiltret kan ha lossnar under borttagning. Tryck klämfjädern på flänsen i mitten av oljan filterlocket. Inspektera oljefilterlocket stora O-ringen har skadats, byt om det finns några tecken på tårar eller stretching.
4

Dra Oljefilter ur motorn och ta bort O-ringen från den inre ytan av filtret. Inspektera O-ringen och byt ut den om den är sliten eller skadad på något sätt. Kassera det gamla oljefiltret.
5

Slip O-ringen på den öppna inre änden av det nya oljefiltret och skjut in filtret i motorn. Placera oljefilterlocket över oljefiltret. Sätt uppsättning av tre bultar i oljefiltret locket och dra åt dem med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107188.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.