Hur man tar bort den bakdäck på en Shaftdrive Motorcykel

Ett alternativ till den vanliga kedja och drev metoden, har axeldrivna motorcyklar visat ganska pålitlig och lätt att underhålla. Eftersom axeln är förseglad och inte sträcka kräver drivlinan mycket lite uppmärksamhet för att hålla motorcykeln väg-värdig. Däremot kan processen att ta bort bakhjulet på en axel-driven cykel vara förvirrande för dem som är obekanta med axel-enheter. Lyckligtvis är processen mycket enklare än det verkar och kan göras ganska snabbt. Saker du behöver
Motorcykel bak stå eller lyfta
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
ventilkärnan borttagningsverktyg
Bead breaker Par Tool Review av träklossar (2 "x4")
Rim beskyddare
Par däck strykjärn
Spray flaska fylld med såpvatten
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sprinten från bakaxeln, om sådan finns och bryta vridmomentet på bakaxeln låsmuttern med en lämplig storlek socket kopplad till en brytare bar. Lyft bakhjulet något så att det fortfarande är i kontakt med marken, men har ingen tyngd på det, med hjälp av en bakre stativet eller hiss. Ta sedan bort bakaxeln muttern.
2

Demontera skruven som håller fast den bakre moment bar till svingen. Om din motorcykel är utrustad med en bakre trumma-typ broms, skruva bromsstången helt. Om din motorcykel är utrustad med en disk-typ bakbroms, Unbolt tjocklek och ställ den åt sidan.
3

Rulla hjulet bakåt för att frigöra axeln tills den kommer i kontakt bakskärmen. Lyft den bakre änden av cykeln med hjälp av en hiss tills hjulet kan dras fritt från motorcykeln. Ta del av ordningen på distanser och brickor på varje sida av hjulet för att underlätta installationen. Ta bort distanserna och brickorna och ställ dem åt sidan, köp 4

tömma däcket genom att ta bort kärnan ventilskaftet sedan bryta pärlan, eller tätningen mellan däcket och hjulet, med en pärla brytare verktyg. Placera hjulet på sin sida med hjälp av träklossar att stödja det. Spraya den yttre kanten av däcket med tvålvatten.
5

Tryck ordentligt längs hela sidan av däcket för att lossa det nog att sätta dina fälg beskyddare mellan däcket och fälgen. Placera skydden på 11 och klockan 12 positioner skjut den böjda änden av däcket strykjärn senaste fälgen beskyddare och under kanten av däcket.
6

Tryck ned däcket järnen till sträcka kanten av däcket över läppen av fälgen. Håll 11 järn klockan däcket på plats, ta bort 12 järn klockan däcket från under däcket och placera den i 1:00 positionen. Tryck ned 1:00 däck järn att sträcka däcket över kanten. Avlägsna däcket strykjärn och dra den återstående läpp av däcket bort av fälgen. Detta kommer att lämna däcket fäst vid fälgen genom att endast en sida.
7

Dra ut det inre röret, om någon, och spraya den inre läppen av däcket i tvålvatten. Skjut en fälg protector mellan kanten och den inre läppen av däcket. Sätt ett däck järn mellan däcket och fälgen och stå hjulet upprätt. Dra däck järn mot dig som du håller kanten. Däcket ska dyka helt bort av fälgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106698.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.