Hur man byta olja i en Triumph motorcykel

När främsta namnet i motorcyklar, har UK-baserade Triumph Motorcycles 'ny linje av djärva, distinkta motorcyklar stiliga linjer härledda från deras klassiska cyklar. Och precis som alla andra motorcykel, Triumphs motorcyklar kräver ett regelbundet underhåll rutin. Rekommenderas var 6000 miles, kan enstaka olje-och filterbyte ske relativt snabbt med rätt verktyg och förberedelser, att få dig tillbaka på vägen på nolltid. Saker du behöver
tvål och vatten
Motorolja, 4 liter (1,06 liter) katalog Oljefilter
Oljefilternyckel
Socket set, metriska
hylsnyckel
Rags eller handdukar
uppfångningsbassäng eller container Kundservice manual (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Rengör undersidan av motorn med tvål och vatten för att avlägsna eventuell smuts och olja uppbyggnad som kan förorena motorn.
2

Värm din motorcykel till arbetstemperaturen genom att starta motorn och låta oljan värmas upp eller genom att ta en kort åktur. Oljan kommer att expandera något och flyter bättre att ge dig en mer exakt avläsning.
3

Parkera motorcykeln på ett plant underlag och vrid tändningsnyckeln till läge "Off". Placera din Triumph på mitt stativ, om utrustad med en, för att ge ytterligare stabilitet.
4

Placera din fångst bassängen direkt under oljeavtappningspluggen på undersidan av motorn och ta bort avtappningspluggen med den lämplig storlek uttag. Låt oljan rinna tills flödet har minskat till en tunn rännil sedan ersätta avtappningspluggen.
5

Lokalisera oljetrågets avtappningspropp och centrera din fångst bassängen nedanför. Ta bort avtappningspluggen och låt oljan rinna tills flödet reduceras till en tunn rännil sedan ersätta avtappningspluggen. Byt avtappningspluggen. Observera att detta steg krävs endast på vissa modeller, t.ex. Thunderbird Sport och äldre "olja-i-frame"-modeller.
6

Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel och kassera gamla filtret.
7

Fyll det nya oljefiltret med ny olja, beläggning den inre läppen av filtret lätt med olja för att ge en starkare försegling innan du skruvar filtret på motorn. Dra åt filtret för hand tills det är säkert.
8

Lägg din motorolja i oljetanken. Sätt tillbaka locket och torka bort utspilld olja.
9

Lokalisera bulten motorsumpen, belägen vid foten av cylindrarna och förgasarna. Avlägsna bulten och tillsätt en halv liter olja i sumpen. Byt ut bulten och torka bort eventuellt oljespill. Observera att detta steg krävs endast på äldre "olja-i-frame"-modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106696.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.