Hur tiden en GL1000 Med ett stroboskop

Honda GL1000, en tidig Gold Wing är en fyrcylindrig motorcykel med automatisk timing förväg. Timing GL1000 innebär justering när tändstiftet antänder luft /bränsleblandningen. Denna justering görs på tomgång. När motorn accelererar, de GL1000 automatiskt avancerar tändningen så tändstiftet kommer eld när kolven är på väg upp. Men med den tid förbränningen försöker driva ner det, kommer det att vara förbi övre dödpunkten (TDC). Lyckligtvis behöver du bara ställa in tiden på tomgång och Gold Wing tar hand om resten. Saker du behöver
Strobe stroboskop
Clear lock för timing hålet
Visa fler instruktioner
1

kontrollera och justera brytare punkter, om det behövs. Läs i bruksanvisningen för specifika instruktioner om hur man hittar de brytande punkter och hur man gör den nödvändiga justeringen, om du inte redan är bekant med hur man gör detta.
2

lokalisera och ta bort timing-håls lock. Visning cykeln från den vänstra sidan, är timing-håls lock till höger och nedanför den högra förgasaren. Använd ett mynt eller något liknande för att ta bort det.
3

Byt timing keps med Hondas klart lock. Detta gör att du kan se insidan samtidigt förhindra att oljan kan stänka ut.
4

Ta brytaren poäng locket. Det är på vänster sida, på baksidan av topplocket. Den hålls på plats med två skruvar, en upptill och den andra vid botten. Anslut timing ljus till "nummer 2" tändstiftet
5

. Det är en i fronten, på vänster sida. De flesta timing lamporna bara ansluta till batteriet för makten och sedan klämma runt tändkabeln. Om detta inte fungerar, se instruktionerna för din timing ljus för korrekta anslutningar.
6

Starta motorn och varmkör den.
7

Justera tomgång till 900 rpm, om det inte redan finns där.
8

Använd stroboskop att visa insidan av timing hålet. "F"-märket på svänghjulet ska ligga med skårorna på varje sida av timing hålet.
9

Justera timingen, om det behövs. Lossa skruvarna bottenplatta - längst till vänster och längst till höger skruvar - inuti uppsamlingsplatser. Vrid bottenplattan medsols eller motsols tills timing är korrekt. Dra åt skruvarna bottenplattan när du är klar.
10

Öka motorns varvtal till 3000 rpm och behålla den. Återigen, använd stroboskop att visa insidan av timing hålet. Två horisontella linjer på svänghjulet ska passa skårorna på varje sida av timing hålet. Detta innebär den automatiska tidsanpassningsförskottet fungerar.
11

Stanna motorn och kontrollera /justera de brytande poäng för "nummer 1" och "nummer 2" cylindrar, om du var tvungen att justera timingen .
12

Anslut timing ljus bakåt tändstiftet på samma (vänster) sida. Detta är den "nummer 4" tändstift.
13

Upprepa steg 7 och 8. Observera att varumärket kommer du att se den här gången på svänghjulet är "F-2" och inte "F."
14

Justera timingen, om det behövs. Den här gången, lossa sub-plåtskruvar (ej bottenplattan skruvar) inuti uppsamlingsplatser. Dessa är den översta och nedersta skruvarna. Rotera sub-plattan medsols eller motsols tills tidpunkten är korrekt. Dra åt sub-plåtskruvar när du är klar.
15

Stäng av motorn och kontrollera /justera de brytande poäng för "nummer 3" och "nummer 4" cylindrar, om du var tvungen att justera tidpunkten i steg 14.
16

tillbaka timing-håls mössa och pekar brytare lock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110735.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.