Hjälm Säkerhet Fakta

Motorcykel olyckor är en epidemi i USA. Med de stigande kostnaderna för bränsle kör fler amerikaner till vägarna på bränslesnåla motorcyklar, många för första gången är ryttare skadas oftare. Erfarenhet är bara en del av ekvationen, dock. Många ryttare bär inte rätt utrustning, bland annat en hjälm. Den Fakta

Enligt National Highway Traffic Safety Administration, inträffade mer än 103.000 motorcykelolyckor under 2007, en ökning med 110 procent från 1998. NHTSA rapporterar också att 65 procent av motorcykel dödsfall inblandade förare utan hjälm i stater som inte påbjuder dem. Den genomsnittliga motorcyklist är 37 gånger större risk att bli inblandad i en olycka, med skallskador den vanligaste dödsorsaken. NHTSA rapporterar också att chansen en ryttare kommer att drabbas av en dödlig huvudskada ökar 40 procent när han inte bär hjälm.
En hjälm i åtgärd

En motorcykel hjälm fungerar främst i två steg. Det första är den kinetiska kraft av en sammanstötning spridda över hjälmens styva yttre skalet. Om påverkan är allvarlig nog, kommer det yttre skalet spricka att absorbera så mycket kraft som möjligt. Det andra är eventuellt kvarvarande energi som överförts till det inre fodret, som normalt är tillverkad av polystyrenskum. Fodret fungerar som ett stötdämpande kudde, insupa kinetisk energi innan den når ryttarens hjärna. En korrekt avpassat och certifierad hjälm kan vara upp 69 procent effektivt för att förebygga allvarlig hjärnskada.
DOT Certifiering

Hjälmar godkända av US Department of Transportation är krävs för att passera flera effekter-relaterade tester. Se till att hjälmen är DOT godkända. Stater som krav på användning av en hjälm på allmän väg kräver att det är DOT-certifierad. Hjälmar som inte har DOT godkännande, liksom de flesta av de beanie-typ hjälmar bärs av kryssaren ryttare, kommer sannolikt inte att skydda dig i händelse av en olycka. Du kan också få böter för att inte ha korrekt certifierad utrustning. Under 1956 Addera Snell Certifiering

, dödade en krasch populär amatör racerförare William Snell, som drabbades massivt huvud skador på grund av en ineffektiv hjälm. Snells arv, Snell Memorial Foundation, skapades för att främja forskning, utbildning, testning och utveckling av högre standarder för att förbättra effektiviteten i hjälmar. Idag är Snell certifiering är en av de högsta normerna för hjälmar. Även om Snell standarden är helt frivilligt för hjälm tillverkare, många lämna sina hjälmar för M2000/M2005 standardtestbatteri. Testning innefattar en två-strike prov på en halvsfärisk 5-tums bit av rostfritt stål, simulera hög-och låg effekt effekter.
Lagar och hjälm Användning

Enligt till NHTSA, har lagar som kräver motorcyklister bära hjälm ökad hjälmanvändning, som en ryttare utan hjälm är lätt synlig för brottsbekämpningen. Likaså har stater som har upphävt sina hjälmlagar sett droppe hjälm användning. Under det första året av dess upphävande, rosa motorcykel dödsfall 31 procent i Texas. Kentucky, Louisiana och Arkansas hade liknande resultat, med dödsoffer ökar så hög som 100 procent.
Missuppfattningar

Många åkare hävdar att hjälmar inte fungerar, citerar nedsatt syn, bristande förmåga att höra förbi hjälmen och nackskador.

Hjälmar, speciellt full face modeller kan förhindra damm och väg skräp från att orsaka ögonskador. Vision begränsning är minimal, DOT-godkända hjälmar måste ge ett 210-graders synfält. Likaså är hörsel inte försämras när du bär en hjälm. Vind, motor och väg buller minskas, så att en proportionerlig mängd ljud att höras av bäraren.

Experter från University of Southern California studerade 980 huvud-och nackskador till följd av motorcykel kraschar och fann att endast fyra av skadorna kunde tillskrivas en hjälm. Studien konstaterade att alla fyra skador var lindriga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106437.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.