Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar en stereo på en båt med en 35 hk utombordare

Båtar, som bilar, är utrustade med en mängd olika alternativ. Många båttillverkare som Lowe, FinCraft, Stratos och Ranger har, beroende på modell, tillverkade båtar utan en stereo. Installera en eftermarknad stereo i en båt är mycket lik installera en i en bil, med den stora skillnaden att det är nödvändigt att krympa linda varje kabelanslutning för att hindra vatten från att kortsluta stereon. Saker du behöver
Skiftnyckel
Under-the-dash-fäste
Skruvmejsel
Stereo installation kabelsats
Krympsvep
Wire strippor
Skruv
Hair torktumlare
Visa fler instruktioner
1

Leta båtens batteri. Koppla bort den negativa batterikabeln en skiftnyckel.
2

Installera ett under-streck fäste antingen enligt förarens eller passagerarens konsolen med de medföljande skruvarna och en skruvmejsel.
Sida 3

Skjut en eftermarknad stereo avsedd för marint bruk i fästet. Säkra stereo på plats med de medföljande skruvarna och en skruvmejsel.
4

Anslut genomföringen änden av den röda strömkabeln från en stereo installation kabelsats till batteriets pluspol med den medföljande mutter och en justerbar skiftnyckel. Förlägg kraft kabeln till stereon. Anslut strömkabeln till stereons 12-volts effektmosfetbrytaren tråd genom att vrida den bara tråden ihop ändarna. Slå in anslutningen i krympplast.
5

Lokalisera blå tillbehöret tråden under förarsidan konsol. Ta en 1/4-tums del av kabeln skyddande plastbeläggning med tråd strippor. Vira en metalltråd slutet av matchande tillbehör tråd från stereo installation kabelsats runt nakna delen av båtens tillbehör tråd. Vira samband med krympplast. Drag tillbehöret kabeln till stereon. Anslut tillbehöret kabeln till stereon konstant ström-ledningar genom att vrida den bara tråden ihop ändarna. Vira samband med krympplast tejp.
6

Fäst den bruna jordledningen från stereo installation kabelsats till stereons jordkabel genom att vrida blanktrådsändar tillsammans. Slå in anslutningen i krympplast. Dra jordledningen till båtens jordning blocket. Fäst genomföringen änden av jordledningen till den jordande blocket med hjälp av en skruv och en skruvmejsel.
7

Heat alla anslutningar förpackade i krympplast med en hårtork för att bilda en vattentät tätning. Stereo är nu installerad och klar att anslutas till högtalare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104564.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.