Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter rostiga dubbar på en båttrailer

De dubbar på en båttrailer är de viktigaste komponenterna som håller de bakre släpvagnens hjul till de bakre hjulnaven. De hjulmuttrarna är fastskruvade på hjulbultar för att fästa hjulen till varje hjulnavet. De hjulbultar kan förvärva rost på grund av släpvagnens hjul som dras in och ur vattnet på ett konsekvent sätt. Rost kan orsaka en stud att bli svag. När tappen försvagas, brukar det ta lång tid för det att bryta. Byt ut en rostig stud vid första tecken på rost att hindra reglarna från att bryta. Saker du behöver
Stoppklossar
rörtång
Jack
Jack står
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet socket uppsättning
Flathead skruvmejsel
bungee rep
Skyddsglasögon
Penetrerande olja
Handhållna slägga
Körnare
Ny hjulbultarna
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Parkera båttrailer på en plan yta. Placera stoppklossar bakom släpet hjul som inte har de rostiga dubbar. Också placera en stoppklots framför samma hjul. På båttrailer hjulet som har de rostiga dubbar
2

Flytta och lossa alla muttrarna från hjulet med en rörtång.

3

Placera en domkraft under bakkanten på släpvagnen på samma sida som hjulet med de rostiga dubbar. Jack släpet upp och placera en pallbock under släpvagnsaxeln cirka 14 inches bort från hjulnavet fästplattan. Sänk axel på toppen av stödbenet och lämna uttaget på plats.
4

Finish ta bort alla lug nötter från hjulet. Dra av hjulet och placera den i närheten av arbetsområdet. Lossa och ta bort de två bromsok montering bultar på baksidan av bromsok med en spärr och en socket. Dra åt bultarna ut på baksidan av bromsok och placera dem nära arbetsområdet.
5

in den platta spetsen på en skruvmejsel mellan den inre bromsbelägget och bromsskivan. Bänd det inre bromsbelägget fram och tillbaka mot rotorn tills bromsok är lös nog att ta bort från rotorn. Dra tjocklek av av rotorn och hänga den på vagnen ram med ett bungee rep. Dra bromsrotor rakt ut i hjulnavet och placera den på marken i närheten av arbetsområdet.
6

Mätta varje hjul stud med penetrerande olja. Låt penetrerande olja att absorbera i de rostiga hjulbultar i ca 2 minuter. Inspektera baksidan av hjulnavet och lokalisera ett område på baksidan av hjulnavet som ger hjultapparna tillräckligt utrymme för att komma ut. Detta kommer att göra det lättare att ta bort de gamla reglarna och installera den nya dubbar.
7

Vrid hjulnavet till detta område genom att vrida navet med händerna. När någon av hjulet dubbar har nått det område som gör det möjligt för hjulbulten att enkelt komma ut från den bakre delen av hjulnavet plattan, sluta vrida hjulnavet. Tryck på framsidan av rostiga hjulet stud tills det mesta av dubben sticker genom baksidan av navet.
8

Placera spetsen av en körnare mot mitten av hjulet stud, och tryck på huvud av stansen med hammaren tills tappen är helt genom hjulbulten hålet. Nå runt baksidan av hjulnavet och avsluta dra hjulet stud ur hålet.
9

Vrid hjulnavet för hand tills nästa rostiga hjulet stud är placerad i samma område som den första hjulbult. Peka på hjulbulten med hammaren tills det mesta av dubben stickning genom baksidan av hjulbulten hålet. Använd den centrala stansen och hammaren att avsluta knacka tappen ut ur hålet. Nå runt navet och avsluta dra tappen ut ur hålet. Upprepa samma process stud bort för de återstående hjulbultar.
10

Vrid navkapseln tills ett av hålen hjulbult är uppradade med samma område som de rostiga dubbar togs bort från. Nå runt bakom hjulnavet och dra en hjulbult genom baksidan av hjulet stud hålet. Se till att räfflorna på det nya hjulet stud matchas upp med spline spåren inne i stud hålet. Peka på huvudet av hjulet stud med hammaren tills huvudet av tappen är i jämnhöjd med hjulnavet fästplattan.
11

Skruva en lug nut på framsidan av hjulet stud och avsluta dra stud genom hålet genom att dra åt tappmuttem mot tappen med en rörtång. När tappmuttem slutar svarvning, kommer hjulet stud vara helt genom hålet. Ta tappmuttem och sätt tillbaka den på marken. Upprepa samma hjul process stud installation för de återstående hjulbultar.
12

Skjut rotorn tillbaka på hjulnavet. Avlägsna bungee rep från bromsok och säkra bromsok tillbaka till bromsrotorn med bromsok bultar. Dra åt bromsok bultar ner tätt. Var noga med att dra åt bromsok bultar ner till 30 till 45 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
13

Skjut hjulet under de nya hjulbultar och på hjulnavet. Skruva muttrarna på tätt.
14

Jack släpet upp och ta bort stödbenet. Sänk trailern till marken och ta bort domkraften. Avsluta skärpning alla muttrarna åt ordentligt med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104573.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.