Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Gel Coat Kratsning Tekniker

Buffing tekniker som används för ytskikt gelcoat på din båt kan beskrivas mer i termer av vilka verktyg som ska användas för vissa tillämpningar än hur dessa verktyg används. Kemisk polering föreningar som används med olika typer av polering pads ger olika resultat och ha en annan effekt på gelcoat finish. Ull Pad med Heavy-cut Paint Cleanser

Använda en ull pad med en tung-cut måla rengöringsmedel på båtens gelcoat är det enklaste sättet att ta bort fläckar och tunga lager av smuts. Det är särskilt effektivt eftersom ullen pad värmer upp när de verkligen används, kombineras med den renande kraften i rörelsen av dynan och skrovlighet av tunga skuren rengöringsmedel. När du arbetar med dessa två punkter, är det oerhört viktigt att undvika att köra putsdyna upp på sin kant. Detta kan skapa för mycket värme i gelcoaten, eventuellt smälter igenom gelcoaten till glasfiber undertill som allvarligt skadar båten. Det är bäst att hålla buffertdynan platt mot skrovet i dessa fall, ibland applicera mer färg rengöringsmedel som rengöringsmedel på din pad torkar ut och försvinner. Ull kuddar är bäst för användning på båtar som uppvisar svår färgning på skrovet.
Foam Pad med Heavy-cut Paint Cleanser

Använda en tung skuren måla rengöringsmedel med en skum pad är något mindre slipande än att använda en ull pad och inte värma upp gelcoaten så mycket. Detta gör att du kan arbeta ett område mer noggrant än vad du skulle kunna annars. Nackdelen med att använda en skum pad över en ull pad är att en skum pad kommer att bryta sönder om du använder en för hög hastighet. Skumkuddar är utmärkt för användning på gelbeläggningar som visar endast mindre färgning.
Foam Pad med Haze Remover

Haze remover är helt annorlunda kemiskt från färg rengöringsmedel . Vid polering med dis remover, är tanken att ta bort små repor i stället fläckar på skrovet. Detta är det vanligaste sättet att avsluta en båts ny lack och kan också användas om båten våtslipas att återställa sin ursprungliga finish. Liksom den tunga skuren rengöringsmedel på en skum pad, hjälper dynan förhindra värmeutveckling upp under polering processen så länge du inte försöker skynda på processen för mycket. Vid användning av haze remover, hålla putsdyna platt mot gelcoat finish och tillämpa lätt tryck, flytta bufferten runt som vanligt tills diset remover har försvunnit och du kan se en reflektion i den slipade gelcoat yta.

hand gnugga

Hand gnugga en yta gelcoat är bäst när det finns små bättringsställen på skrovet i behov av uppmärksamhet. Denna form av polering tillåter användning av ett antal olika polering pastor och polermedel från så ljus som haze remover till så tung som målar rengöringsmedel. Denna form av polering utmärker sig i de platser som är otillgängliga med en buffert, såsom mellan trim bitar. Dessutom är handen polering inte lika stökigt som använder en roterande buffert, vilket innebär att du kan polera ytskikt i passagerarutrymmet i båten utan att behöva oroa sig för maskering av interiören.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104694.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.