Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Gelcoat Reparera blåsor

Gelcoat var en vanlig ytbeläggning för båtar under 70-talet och ansågs vara effektiva för att skydda båten. Det har upptäckts att gelcoat är känsliga för osmos av vätskor som Caise sura blåsor att bildas, som kan skada båten ju längre den är kvar uncared för. Du kan utföra en reparation gelcoat blister själv så länge du har rätt verktyg. Du behöver tid och tålamod, eftersom det är en lång process som kräver ditt engagemang. Saker du behöver
Syra-baserade rengöringsmedel
Duk
Grinder 36-grit slipskiva
Skrubber
rengöringsmedel
Heat fans
Rag
Aceton
Epoxy spackling
80-slippapper
180-slippapper
Epoxy barriärbeläggningen kommenterar: Mineral sprit
Visa fler instruktioner
1

Clean ytan av båten med en syra-rengöringsmedel för att ta bort smuts, långhalsar och annan smuts. Använd en trasa för att få ytan så ren som möjligt.
2

Slipa bort gelcoaten på toppen av varje blåsor. Använd en slipmaskin försedd med en 36-grit skiva att arbeta blåsan tills gelcoat avlägsnas.
3

Skrubba marken område med en skrubber och rengöringsmedel för att få den ren. Spola området med rent, färskt vatten för att avlägsna föroreningar. Låt båten torka helt. Detta kan ta nästan en månad, men du kan påskynda processen genom att hålla värme fläktar nära båten att cirkulera luften.
4

Gnid brukningsdelar med en trasa och aceton innan applicering av epoxi. Torka en liten mängd epoxi formplåten över var och en av de skadade områdena till nivå dem. Fyll varje av mark-out blister med spackling förening så de är minst i nivå med båten. Låt den klarar torka enligt anvisningarna på förpackningen.
5

Sand markyta ner så det är smidigt och konsekvent med resten av båten. Börja med 80-slippapper och flytta upp till 180-grit för att få det skadade området redo för tätning.
6

Applicera en beläggning epoxy hinder för de skadade områdena. Överlappa barriärens så det sträcker sig till områdena kring blåsor för en enhetlig yta. Låt barriärbeläggningen bota sin första härdningssteget, som anges på förpackningen, och applicera ett andra skikt. Låt epoxin barriären att bota helt och gnugga lacknafta över reparerade hela området.
7

Prime och måla det reparerade området för att matcha den befintliga färgen eller att en ny färg om du målar om hela fartyget . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103637.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.