Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Ställa Yanmar Diesel Ventiler

Yanmar dieselmotorer är populärt för rekreation, särskilt i segelbåt sektorn. Deras lätta vikt och enkelt underhåll gör dem idealiska för fartyg mellan 28 och 40 meter lång. Korrekt underhåll är viktigt för att hålla motorn i topp skick. Ventilen Tåget består av kamnocken, stötstänger, vipparmar och ventiler. Ventilhuvudet gapet justeras med skruven och låsmutter montering på ventilen armen. Ventilhuvudet gapet mäts mellan ventilspindeln spetsen och ventilarmen kontaktytan när motorn är kall. Saker du behöver
Metric skiftnyckel uppsättning
Metric Hylsnyckelsats
Spärrskaft
Flat No 2 skruvmejsel
Metric bladmått som
Ny ventilkåpa packning
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de två ventilarm bultar lock med en skiftnyckel. Lyft bort locket på motorn. Avlägsna och kassera lockpackningen.
2

Vrid motorn för hand tills den främre cylindern är på top-dead-center (TDC) på kompressionsslaget med både insugs-och avgasventilerna helt slutna och ingen press på ventilfjädrarna från ventilen armen. Båda ventilerna justeras innan du flyttar till nästa cylinder.
3

Lossa justerskruven låsmuttern med en skiftnyckel. Backa justerskruven med en skruvmejsel.
4

Sätt i 0.2mm bladmått mellan ventilen armen och ventilskaftet. Dra den nedåt tills ett lätt motstånd känns med bladmått.
5

bort bladmåttet och dra justeraren låsmuttern med skiftnyckel samtidigt som du håller justeraren i läge med en skruvmejsel. Kontrollera igen justeringen med bladmått efter att låsmuttern är åtdragen. Motorn
6

Roll för hand tills nästa cylindern kommer upp till TDC på kompressionsslaget. Upprepa processen för varje cylinder.
7

Installera den nya ventilen armen packning lock. Placera kammarlocket i läge på huvudet. Montera bultarna kammarlock och dra åt dem med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103527.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.