Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur felsöker jag en Ford 351 båtmotor?

Ford 351 är en högpresterande, V8 båtmotor. Även känd som Cleveland motor, var det först introducerades 1969 som en av Fords nya prestanda motorer. Detta är en stor, kraftfull motor med många komponenter. Med rätt underhåll och felsökning kan du hålla motorn igång på högsta växeln för år. Kör genom en grundläggande felsökning lista innan vi går vidare till mer komplexa problem. Håll utkik efter skadade tändstift, korroderade terminaler batteri och låga motor vätskenivåer. Saker du behöver
sodalösningen
Ammoniak
Stålborste
Vaselin
10W-30 olja
tändstiftsnyckel
Tändstift bladmått
Cam och boll lagersmörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort tändstiften med en hylsnyckel för att kontrollera skador eller korrosion om motorn misständningar. Rengör kontakten med en stålborste om det är överdrivet kol uppbyggd. Byt tändstift om isoleringen är sprucken. Kontrollera elektrodavståndet med ett tändstift bladmått. Avståndet ska vara ungefär 0,35 mm. Montera tändstiftet och dra åt. Dra inte åt för hårt eftersom det kan skada gängan.
2

Kontrollera batteriet för lösa eller korroderade kablar om startmotorn inte dra runt motorn. Rengör övre delen av batteriet med en utspädd ammoniak eller sodalösning. Spola med rent vatten. Rengör batteripolerna och kablarna med en natriumhydroxidlösning och stålborste. Applicera ett tunt lager vaselin på ytterligare fördröja korrosion.
3

Starta motorn med båten i vila i vattnet för att kontrollera nivån transmissionsolja. Vrid oljestickan "T" handtaget moturs och ta bort oljestickan. Torka av vätskan av oljemätstickan och sätt tillbaka den i påfyllningshålet. Ta ur oljestickan och kontrollera nivån. Om vätskan är mellan de två varumärkena på minnet, lägga transmissionsolja för att få upp nivån till den övre markeringen. Sätt tillbaka oljestickan och vrid handtaget medurs. Stäng av motorn.
4

Fyll motorns vevhus med olja medan båten är i vila och nivå. Häll 10W-30 olja genom påfyllningsöppningen i vipparmskåpan tills nivån kommer upp till "FULL"-märket på mätstickan. Starta motorn och kör den på tomgång i fem minuter. Stanna motorn, låta ytterligare fem minuter för oljan att bosätta sig i vevhuset och kontrollera sedan oljenivån igen. Fyll vid behov.
5

Ta bort fördelarlocket efter 100 timmars drift och applicera en liten mängd av kam och kullager smörjmedel, eller annan lämplig hög smältpunkt fett till distributören cam yta. Lossa skruvarna som klämmer klippen fördelarlocket på plats när du tar bort fördelarlocket. Underlåtenhet att göra detta kan skada locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104254.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.