Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning Överhettning i en Yanmar Engine

Yanmar dieselmotor kylproblem kan isoleras med lite svårigheter. Motorns kylsystem består av en sötvatten slinga och en raw-vatten krets. Träskor kan bildas i kylarslangar, värmeväxlare värmare eller i RAW-vatten sil, blanda armbåge eller ljuddämparen. En dålig vattenpump eller termostat minskar vattenflödet samt. Varje inskränkning på någon av dessa punkter kommer att orsaka överhettning. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Värmeslang, 3 meter lång
5-liters hink
Matlagning kruka
Matlagning termometer
metall sked
Visa mer instruktioner
Raw-Water Circuit
1

Öppna sjövattenkranen. Ta bort slangklämman och slangen från utgången bröstvårtan av raw-vattenpump. Anslut värmaren slangen till nippeln och dra åt slangklämman.
2

Starta motorn och kör den i 30 sekunder med värmaren slangen leds in i skopan. Stäng av motorn och mäta mängden vatten i hinken. Pumpen ska lägga ut 4 liter per minut (gpm) vid 1.000 rpm (varv per minut) och åtta gpm vid 2000 rpm. Underlåtenhet att utveckla rätt flöde vid denna punkt indikerar ett igensatt raw-vatten sil, igensatt bottenförskruvningen, lös vattenpump drivrem eller en dålig vattenpump impeller. Återanslut kylning slangen till utgången nippeln på raw-vattenpumpen och dra åt slangklämman med en skruvmejsel.
3

bort slangklämman och slangen från raw-utsläpp till vatten, nippel på värmeväxlaren. Montera värmaren slangen på nippeln och dra åt slangklämman med en skruvmejsel.
4

Starta motorn och kör den i 30 sekunder med värmaren slangen ledde till hinken. Pumpflödet bör vara ungefär densamma som den var för pumpen /filtret testet. En betydligt mindre tömningshastighet indikerar en begränsning i värmeväxlaren eller de tillhörande slangar. Återanslut raw-utsläpp till vatten, slang till nippeln och dra åt slangklämman med en skruvmejsel.
5

Placera skopan under motorn avgasporten på utsidan av båten. Starta motorn och kör den i 30 sekunder. Stäng av motorn och mäta mängden vatten i hinken. Beloppet bör vara ungefär densamma som med de tidigare testerna. En betydligt mindre mängd indikerar en inskränkning i den blandning armbåge eller ljuddämparen.
Sötvatten Circuit
6

bort termostathuset med en skiftnyckel. Ta termostaten och inspektera området för skräp eller mineralfyndigheter som kan orsaka en begränsning. Överdriven insättningar indikerar ett behov av en sötvatten systemet flush enligt fabrikens rekommendationer.
7

Testa termostaten. Värm en kastrull med vatten till 194 grader Fahrenheit, sedan placera termostaten i vattnet. Blötlägg termostaten i en minut och skopa ur vattnet med en metall sked. Kontrollera att termostaten är helt öppen så snart den kommer ut ur varmt vatten. Termostaten Ventilen bör lyfta 4mm (0,3149 tum) vid full öppning. Mindre än detta indikerar en dålig termostat.
8

Inspektera sötvatten spänning pumpremmen. En lös rem casues glidning som leder till nedsatt cirkulation av färskvatten och överhettning.
9

Avlägsna sötvatten pumpen från motorn med en skiftnyckel. Ta bort pumphuset med en skiftnyckel. Inspektera pumphjulet inuti pumpen. Raster, tårar och erosion orsakar att impellern förlorar effektivitet och minska sötvatten cirkulation.
10

Kontrollera innehållet i sötvatten undertank efter spår av motorolja. Dra ut oljestickan och inspektera den för spår av vatten i oljan. Vatten i oljan kommer att resultera i olja som ser mjölkig eller har den färg och konsistens av jordnötssmör. Antingen tillstånd indikerar ett internt blåst topplockspackning som kommer att kräva en top-end återuppbygga att rätta till. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103530.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.