Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Justera ventilspelet på en Cheva 350 marinmotor

Vanligtvis ventil-lash justering på 350 Chevrolet motor med hydrauliska lyftare --- antingen i en havs-eller fordonsindustrin ansökan --- inte behövs. Men om det har funnits behov av reparation eller om motorn har delvis eller helt isär för en genomgång, kommer återställning ventilglappet vara nödvändig. Också i fallet med mindre slitage på kamaxel lober kan ventilglappet "öppna upp" och behöver justeras. Om det senare är fallet, kan det bli mer allvarliga problem, såsom slitna lober eller lyftare innebär att metallen kommer att ha kommit in i oljan och kan orsaka betydande inre skador. Saker du behöver
2 lämpliga ventilkåpan packningar
Hylsnyckel och uttag
Visa fler instruktioner
Förberedelser för justering
1

Köp en ersättare uppsättning ventilkåpan packningar från en bil eller marina delar butik. Dessa packningar är ofta utbytbara mellan fordons-och marina applikationer.
2

Tag bort motorkåpan och se till att motorrummet är väl ventilerat. Detta är särskilt viktigt i båtar som olja eller bensin kan ackumuleras i slaget nedanför motorn. En oavsiktlig gnista från tändningen eller ett tappat verktyg kan orsaka en explosion eller brand. Om båten är utrustad med en motorrumsfläkten, eller fläkten, slå på den för att ventilera motorrummet. Håll en lämplig brandsläckare inom räckhåll.
3

Koppla tändkällan genom att ta bort all elektrisk matning till distributören. Detta eliminerar alla chanser för motorn att starta. Men det är bra att hålla makten tillgänglig för startmotorn så att motorn kan vara "stötte" eller roteras, genom att engagera startmotorn.
Ventilglapp Justering
4 < p> Ta bort alla tillbehör --- vakuumledningar, sladdar --- som är knutna till ventilkåpor. Ställ dem åt sidan eller flytta dem ur vägen så att ventilkåpan kan lyftas av. Det kan vara bra att ta en bild eller rita en bild av dem i förväg för att hjälpa till att installera om dem efteråt. Använd en hylsnyckel och korrekt uttag
5

, ta bort de fyra ventil-bultarna på varje ventilkåpan. Förvara skruvarna på ett säkert ställe för att förhindra att de hamnar i kölsvinet området. Lyft ventilen täcker av i riktning uppåt och ställ åt sidan. De kan behöva försiktigt bändas ur topplocket med en skruvmejsel om packningen är härdat eller klibbig.
6

Lokalisera insug och avgas vipparmar för Nr 1 cylinder. The No 1 cylinder är på den vänstra sidan av den främre delen av 350 CIeveland motorn. Rotera --- eller "bump" --- motorn med startmotorn så att nr 1 cylinder är på topp-dödpunkt kolvens position i cylindern. Båda lyftare kommer att vara i "ventil-stängt" läge.
7

Dra rocker muttern på nr 2 cylindrig insugningsvipparm med en hylsnyckel och samtidigt rotera tryckstången mellan pekfingret och tummen tills det blir svårt att rotera. Ventilen är nu på noll-lash, men lyften är ännu inte förinstallerat. Hydrauliska lyftare är utformade så att lyften själv ger den tar upp alla lash. Som ett resultat har de en fjäder och olje-tryck kolven inom dem som behöver "förinstallerade." Upprepa denna procedur med nr 7 intag och nr 4 och nr 8 avgaser vipparmar. Vrid vevaxeln medurs exakt 180 grader. Upprepa proceduren för vapen insugsvipparmama nr 1 och nr 8, och rockers avgaser nr 3 och nr 6. Rotera ytterligare 180 grader och ställa intag nr 3 och 4 och avgaser rockers Nos 5 och 7. Efter rotering de sista 180 grader --- två hela rotationer med veven --- ange nr 5 och 6 intag och nr 1 och 2 avgasventiler.
8

Efter alla ventiler har satts till "noll-lash", dra åt varje rocker muttern ytterligare ett halvt till ett varv till förspänning de hydrauliska lyftarna. Sätt tillbaka ventilen täcker med de nya packningarna och byt ut alla slangar och sladdar i omvänd ordning som de togs bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103693.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.