Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Min gamla utombordare startar inte

Båtar, om de har en motor, kommer antingen att ha en inombordare eller utombordare. Utombordsmotorer haka på baksidan av båten och användning propellrar för att flytta båten genom vattnet. De är bränsle ganska effektiv och är enkla motorer. Lyckligtvis gör denna felsökning motorproblem lätt. Kontrollera din instruktionsbok om du hör ett varningsljud som kommer från din motor. Olika biltillverkare använder olika varning visselpipor för motor bekymmer. Saker du behöver
skruvmejsel
Tänger
Wrench
Tändstift
Visa fler instruktioner
1

Inspektera bränsletank för rätt nivå av bränsle. Vissa utombordsmotorer har fyllinjerna du kan använda för att mäta bränslenivå. Fyll till toppen om det inte finns en linje.
2

Kontrollera avluftningsskruven, belägen på luftventilen. Vrid den till öppet läge med hjälp av en skruvmejsel om det är stängt.
3

Kontrollera flödaren. Hitta pilen tryckt på det. Bränsleledningen ska komma ut i slutet av pilen pekar på. Ta bort bränsleledningen från motorn med hjälp av en tång och sätt den på rätt ände om så behövs.
4

Inspektera alla kontakter på motorn för korrosion. Inspektera batterikontakterna att se till att korrosion inte framgår på noderna.
5

Inspektera tändstiften genom att dra ut med en tändstiftsnyckel. Leta efter rost eller smuts. Rengör dem genom att torka av den med en trasa.
6

Kontrollera alla anslutningar från startnyckeln till motorn. Wiggle trådarna för att se om de är lösa. Dra åt eventuella lösa trådar med hjälp av en skruvmejsel.
7

Inspektera propellern för blockering om motorn startar men stannar när motorn sätts i växeln. Vattenväxter lindade runt bladet kan påverka funktionaliteten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103995.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.