Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad orsakar vatten spouts?

Waterspouts ofta kallas "tromber över vattnet." The National Oceanic and Atmospheric Administration definierar waterspout som en "tratt som innehåller en intensiv virvel, ibland destruktiva, små horisontella utsträckning och som sträcker sig över en kropp av vatten." Även om de kan vara fascinerande att se och observera på avstånd, dessa vatten trattar är inte trevligt att uppleva. Att hålla radion i NOAA Weather Radio är klokt, eftersom de kommer att förmedla regelbundna varningar när tromber förutses i ett område. Bildandet av pipen själv kommer från flera faktorer som har att göra med vindhastighet, lufttryck och temperatur. Temperatur

Waterspouts kan bildas när temperaturen hos vattnet är varmt och den hos luften är kall och fuktig. Mindre kan generera snabbt och försvinna på bara ett par minuter, medan större kan hålla längre och kunde flytta upp på land, då de anses riktiga tornados. Tromber utvecklas på ytan av det varmare vattnet och växa upp tillsammans med varmt vatten temperaturer och hög luftfuktighet i den lägre atmosfären.
Wind

Wind är förmodligen den mest kritisk faktor för båtägare att titta på, vare sig med motorkraft eller segling. Vindar skapas av luft tryckskillnader. Trots vackert väder och lättare vindar kan rama inställningen av tromber, håll utkik efter en mörk fläck på vattnet, vindskift, vind byggnad i hastighet och förändringar i molnen, speciellt cumulus. Dessa är grundläggande frågor till vem som helst till havs, men om du ser en tratt börjar bildas och en resulterande virvel, vet du det finns tillräckligt av en luft tryckskillnad för att skapa det.

Air Pressure

Barometertrycket kan förändras plötsligt eller förbli ungefär densamma i ett område under en längre tid. När en lapp av luft strax ovanför havsytan värmer och ökar, orsakar den resulterande tryckskillnaden omgivande kallare luft till spiral inåt. Dessa liknar dammoln som förekommer i vissa delar av landet. Dessa mini lågtryck kommer normalt bildas under molnen som bidrar till sådan. Waterspouts rita eller dra vatten från området i den mörka fläcken, spiral uppåt, sedan växer i storlek.
Faror

När båtägare iväg på vattnet, de brukar hoppas att njuta av trevliga vindar och solsken och kamratskapet av dem ombord. Wise båtägare vet förutsättningarna kan förändras snabbt, dock. Stora skador kan uppstå om du inte gör allt för att komma bort från ett waterspout. Båtar kan kapsejsade, segel slet, knackade master ner och andra typer av skador kan uppstå, inklusive dödsfall, särskilt om waterspout gör det på land och blir en fullt utvecklad tornado. Kontrollera Sjöväderprognoser ofta och hålla ett öga på barometern samt på ytan och annan båttrafik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104501.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.