Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man ladda ett marin batteri

De batterier som används i marina applikationer skiljer sig från den genomsnittliga bilbatteri med vilken du kan vara mer bekant. De bilbatterier görs för att ge korta skurar av makt samtidigt som de får en konstant laddning, är marina batterier eller djupa batterier cykel, utformad för att ge långa sträckor av konsekvent makt utan att laddas. Ofta kommer att gå igenom en komplett urladdning innan de blir fulladdad igen. För att få bästa prestanda och livslängd för marina batterier, följa några bästa praxis för att åtala dem ordentligt. Saker du behöver
avjoniserat eller destillerat vatten
Stålborste
Rena trasor
Batteriladdare - "smart" laddare
Visa fler instruktioner
1

Ladda dina marina batterier omedelbart efter att använda dem, eller så snart som möjligt. Du kan skada batteriet och förkortar dess livslängd genom att låta den sitta helt urladdat.
2

Kontrollera elektrolytnivån i varje cell i batteriet innan du laddar. Tillsätt avjoniserat eller destillerat vatten som behövs för att få upp nivån till en punkt som är ungefär 1/8 tum under splash pipan.
3

Rengör kontakterna med en stålborste och en ren trasa för att säkerställa en god laddning anslutning innan du laddar.
4

Anslut batteriet och ställ in laddaren enligt anvisningarna på din laddare. En "smart" laddare ska användas för att ladda på rätt kurs och för att undvika överladdning av batteriet, vilket är skadligt för den och vanliga när man använder vanlig batteriladdare. En smart laddare automatiskt till en lägre ström när spänningen i batteriet stiger.
5

Förvara batteriet på en sval och torr plats för att hålla den från att fullgöra snabbt. Ett område som är mellan 40 och 50 grader Fahrenheit kommer att ge dig de bästa förutsättningarna batteri lagring. Minusgrader och över 100 grader är båda som ska undvikas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103453.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.