Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter bränsle-vattenavskiljare på en båt

Syftet med en bränsle-vatten separator är att separera vatten från bränsle, om bränslet är bensin, diesel eller bensin /oljeblandning. Vissa är förmåga att filtrera upp till 15-liter diesel per timme och upp till 35-liter bensin per timme. Under normala förhållanden, filtrerar viss bränsle-vatten separator sista för 500 timmars drift. Mängden föroreningar som bränsle-vattenseparator filter, bestämmer den faktiska livslängden för filtret. Byta en bränsle-vatten separator på en båt är inte svårt om bränslet-vatten separator ligger i ett bra läge. Saker du behöver
Två broms handtag slang skruvstäd
Skiftnyckel
Bränsle-vattenavskiljare filter
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Byt bränsle-vatten separator filter endast om båtens motor är kall. Om båten är utrustad med bränsleventiler, stänga dem för att säkerställa att inga bränsleläckage vid service av bränsle-vatten separator. Följ båten tillverkarens anvisningar. Om båten inte är utrustat med ventiler bränsleavstängning, nyp bränsleledningar off, med en broms slang med en broms slang skruvstäd grepp för varje linje.
2

Vrid ventilationspluggen på moturs monteringshuvudet med en skiftnyckel för att öppna upp den. Ta bort pluggen sond port, som ligger på botten av flottörhuset, genom att vrida det moturs med en skiftnyckel för att tömma enheten. Byt tändstift efter att enheten tappas och dra åt den med skiftnyckeln.
3

Vrid flottörhuset moturs för att ta bort den från enheten. Ta bort det gamla filtret och kassera den.
4

Coat tätningarna i det nya filtret med motorolja eller rent bränsle för att smörja dem och installera filtret i flottörhuset.
5

Prime bränsle-vatten separator genom att fylla flottörhuset med nytt bränsle. Trä flottörhuset tillbaka till montering huvudet genom att vrida det medurs och dra handen tätt.
6

Stäng ventilationspluggen på montering huvudet och dra åt genom att vrida det medurs med en skiftnyckel. Öppna bränsleventiler, om båten är utrustad med dem. Om båten inte är utrustat med ventiler bränsleavstängning, ta bort broms grepp slang skruvstäd.
7

Starta motorn och inspektera bränsle-vatten separator för att säkerställa att det inte finns några läckor.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104484.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.