Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar en Penta 270 Prop

Propellern på Volvo Penta 270 utombordare är ett universellt prop som också kan hittas på Penta 250, 270, 280 och 290 modellerna. Skillnaden mellan en Penta prop och en vanlig utombordsmotor prop är att Penta prop är utrustad med en kon som skyddar axelmuttern och låsbrickan. Rekvisita kan skadas genom att träffa vattnet skräp och grunda bottnar. När prop är skadad, kommer motorn inte längre kunna köra eller styra båten, och prop behöver bytas ut så snart som möjligt. Saker du behöver
Work table
insexnyckel ställa
1/2-tums enhet breaker bar
1/2-tums enhet socket uppsättning
Flathead skruvmejsel
Gummiklubba
Ny prop
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Flytta Penta 270 utombordare ur vattnet och på ett arbetsbord. Vänd motorn över så att prop är vänd uppåt.
2

bort konen från framsidan av hållaren muttern genom att vrida skruven motsols med en insexnyckel. När skruven är lös, avsluta skruva den med fingrarna. Placera kolven i ett säkert område. Dra konen rakt ut av hållaren muttern. Placera konen med bulten.
3

Lossa och ta bort hållaren mutter som skruvas på propelleraxeln med en breaker bar och ett stort uttag. Vrid hållaren muttern moturs också att lossa och ta bort. Placera hållaren muttern med konen och konen bulten.
4

Dra låsbrickan rakt ut av propelleraxeln. Använd en vanlig skruvmejsel om det behövs för att bända upp brickan från axeln. Placera brickan med de andra tillbehören.
5

Ta prop med två av bladen och dra rakt ut på prop tills den glider på propelleraxeln. Använd en gummiklubba om nödvändigt för att knacka på baksidan av prop tills den glider från axeln. Placera den gamla prop i ett område från prop accessoarer.
6

Öppna den nya prop kit. Satsen bör komma med en ny hållare mutter och en ny hållare bricka. Om inte, använd den gamla muttern och den gamla brickan. Skjut in den nya prop rakt på axeln tills baksidan av prop sitter mot prop sätet.
7

Skjut låsbrickan på axeln tills brickan är i jämnhöjd med den i mitten av prop . Skruva fast hållaren muttern på axeln och dra åt muttern med breaker bar och uttag tills muttern är åtdragen. Var noga med att dra åt hållaren muttern tills skårorna på muttern glida i spåren på hållaren brickan. När skårorna i muttern är inne i spåren i brickan, vridmoment hållaren muttern ned till 30-40 fot-pounds med en momentnyckel och en socket.
8

Skjut konen tillbaka över framsidan av prop muttern tills den låses på plats. Skruva fast på framsidan av konen och dra åt den med insexnyckel. Inspektera alla delar för att säkerställa att allt har installerats korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104571.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.