Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar en omkopplare på en båt Batteri

Installera ett batteri switch på en båt är en klok investering. En båtägare kan lätt ryckas medan ankar, eller ens sitta på bryggan spelar musik, njuter av lite tid att läsa på natten, eller tittar på en film innan sängen och glömma hur mycket ström som används. Även när mindre system fungerar fortfarande fint, såsom radio eller ljus, kan batteriet inte har tillräckligt med kraft för att starta motorn. Ett batteri switch eliminerar den möjligheten genom att isolera ett av batterierna som ett hus batteri och en annan som startbatteri så du är aldrig utan ett nytt batteri för att starta båten. Saker du behöver
Batteri omkopplare
skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Välj den typ av batteri switch som fungerar bäst för dig. En liten båt med ett enda batteri kan få ut det mesta av en strömbrytare som stänger av hus strömmen till främmande system, t.ex. en stereo, lampor eller något inte krävs för att driva båten i en nödsituation. Större, mer komplicerade båtar, allra minst behöver en switch som växlar mellan två batterier. En ännu bättre lösning för ett dubbelt batterisystem, eller större, är en switch som gör att man växlar mellan batterier (eller batterier banker) och en avstängningsknapp som kan förvandla hela systemet, inklusive tändning, av helt så det är omöjligt att tömma batteriet .
2

Välj området för att montera batteriet switch. Det bästa stället för att montera en omkopplare är på en plats som är lätt att nå men ur vägen. Utom synhåll är ännu bättre. Vissa människor föredrar under baksätet. En annan faktor är avståndet från motorn /batterifacket. Du kan montera ditt system upp nära rodret för enkel åtkomst, men du kommer att behöva köra en massa kablar tillbaka till motorn och batterier.
3

Bestäm i förväg vilken batteriet positionen kommer att vara din motor och vilket batteri ställning blir ditt hus. Motorn batteri är ansvarig för att driva allt som krävs för att köra båten. Detta inkluderar fläkt motorrummet, starter och i princip varje punkt på rodret i båten, till exempel halvljus och vindrutetorkare. Huset Batteriet är ansvarig för allt annat. Huset Batteriet är i stort sett betraktas som en lyx batteri eftersom det befogenheter objekt, till exempel mikrovågsugnar, rinnande vatten, tv, luftkonditionering, stereo och lampor. Du kan välja antingen "A" eller "B" för antingen ändamål, beroende på vilket som passar dig så att du kommer ihåg det, så länge du alltid använder dessa beteckningar för detta ändamål.
4

Använd en öppen ände skiftnyckel för att ansluta de positiva portarna hos strömbrytaren och motorn till väljaromkopplaren. Anslut de negativa terminalerna hos både "A" och "B" batterier till generatorn. Anslut en negativ anslutning av generatorn till motorn. Anslut de positiva terminalerna både "A" och "B"-batterier till motsvarande position på switchen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103644.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.