Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en Yamaha 90 Outboard

Yamaha har erbjudit bara en 90-hästkrafter utombordsmotor sedan 2006. Den F90 Motorn är en medlem av Yamahas mellanregister utombordare familj, vilket gör den väl lämpad för att driva mellanstora båtar i lugn till djupt vatten. Den F90 har en fyrcylindrig motor och en förskjutning av ca 1.600 cc. För mindre reparationer och felsökning, listar Yamaha ett antal tips i F90 instruktionsboken, baserat på den särskilda problemet. Saker du behöver
Damp rag
Wrench
12-volts batteri
Bensin (blyfri) katalog tändstiftsnyckel
NGK LFR5A-11 tändstift (0,039-0,043)
torr trasa
SAE 10W30 eller 10W40 viskositet motorolja
Visa fler instruktioner
Starter fungerar inte
1

Placera växelspaken i friläge, eller startmotorn kan inte fungera.
2

Kontrollera batteriets anslutningar. Om de ser smutsiga ut eller lös, ta ur batteriet, rengör anslutningarna med en fuktig trasa, och dra åt anslutningarna med en skiftnyckel.
3

Se till att en 12-volts batteri är installerat. Ladda till 12 volt, om den är oladdad, genom att ta bort batteriet och använder en separat-drivna elektriska laddare.
4

Prova startmotorn igen. Ta F90 till en certifierad Yamaha-återförsäljare om startmotorn fortfarande inte fungerar.
Motorn inte startar eller stannar
5

Kontrollera bränsle-nivåer i tanken Om startmotorn fungerar, men själva motorn startar inte. Fyll på med blyfri bensin om tanken är tom.
6

Undersök skick bränsle om tanken redan har tillräckliga nivåer. Om bränslet verkar vattnig eller klibbig, kan bensinen bli förorenat eller gammalt. Ta utombordaren till butiken för att få bränsletanken dräneras. Fyll på med ny bensin.
7

bort locken tändstift och tändstift från varje cylinder med en tändstiftsnyckel och inspektera. Om de är mörkbrun eller svart färg, kan de skadas. Ersätt med nya NGK LFR5A-11 pluggar som rekommenderas av Yamaha, Set
8

gapet tändstiftet mellan 0.039 och 0.043 inches.
9

Fäst motorn nödstoppsbrytaren om det har kommit ogjort, eftersom detta kommer att förhindra att motorn startar.
10

Starta motorn. Om det fortfarande inte startar eller fortsätter att stanna, ta F90 till butiken.
Varningssummer Sounds
11

Kontrollera nivåer olja i motorn genom att ta bort oljan mätstickan, torka det rent med en torr trasa, återinföra oljestickan och kontrollera oljenivån. Fyll på med SAE 10W30 eller 10W40 olja tills nivåer olja i motorn är mellan de två fästingar på oljestickan.
12

inspektera tillståndet för motorolja. Om det är vattnig, klibbigt, eller knaprig, ta F90 till en Yamaha återförsäljare att ha motoroljan töms och fylls.
13

Ta bort tändstiften med en tändstiftsnyckel och se till att de är kontakterna på rätt värmetal. Yamaha rekommenderar endast NGK LFR5A-11 pluggar för F90 utombordsmotor.
14

Ta utombordaren till en återförsäljare om varningen summern låter fortfarande.
Motor vibrerar Ttoo Much
15

Inspektera propellern på baksidan av F90. Om det verkar böjd eller skadad, ta utombordaren till butiken så att propellern kan repareras eller bytas ut.
16

Kontrollera ogräs eller annat skräp fastnat i propellern. Om skräp förekommer, stäng av F90 innan bort skräp med händerna och skölja med rent vatten.
17

Inspektera propelleraxeln vid basen av propellern. Om den är skadad, ta F90 till butiken för reparation.
18

Inspektera motorn monteringsbulten där F90 möter vattenskotern. Dra åt med en skiftnyckel om det är löst.
19

Ta F90 in för inspektion om motorn fortfarande vibrerar överdrivet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104069.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.