Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar ett Washdown på en båt

Du har just halade ankaret efter en lång semester helg med sol och avkoppling. Tyvärr kom hälften av flodens botten upp med ankaret. Nu har du svart gyttja sakta krypande över båtens däck. Utan en kortlek avspolning pump, är du kvar med bara två val: ignorera leran tills du kommer tillbaka till bryggan och försöka tvätta bort den nu torkad lera, eller bryta ut skopan. Efter ungefär tjugonde gången du kasta hinken i vattnet och hala ombord, påminner din axel du att du behöver en avspolning pump. Saker du behöver
pump Deck washdown kit
rostfria skruvar
skruvdragare
armerad slang
Slangklämmor
teflonband
Switch
Visa fler instruktioner
1

Forskning rätt däck avspolning pump för din applikation. Tillverkare erbjuder system för olika spänningar och olika vattenflöden mätt i liter per minut, eller GPM. Vissa pumpar är konstruerade för att installeras i områden som utsätts för väder och våtutrymmen.
2

Lokalisera tillverkaren rekommenderade installationsplatsen. Tillverkaren kommer att ha en maximal rekommenderad avstånd från genom skrovet som anges i pumpens installationsguide.
3

Montera pumpen med rekommenderad typ och skruvar storlek. Många pumpar är monterade med skruvar genom gummibussningar monterade på pumpens ram. Montera inte pumpen direkt till båtens skrov. Montera en pump däck washdown antingen vertikalt eller horisontellt.
4

Plumb pumpen till genom skrovet med hjälp av rekommenderad storlek och typ slang. Lägg till ett inline sil om genom skrovet inte har en sil. Använd två slangklämmor på varje slanghulling och täta gängade röranslutningar med Teflon tejp.
5

Wire pumpen genom att ansluta pumpens svarta kabeln till båtens jord skena. Om du använder en omkopplare för att styra pumpen, anslut pumpens pluskabeln till ena sidan av brytaren. Anslut den andra sidan av övergången till en strömbrytare med en strömstyrka värde som rekommenderas av tillverkaren.
6

Anslut vattenslangen och munstycket till avspolning pumpens utgång genom att skruva trädgårdsslang-typ montering på pumpen.
7

Håll sprutmunstycket öppen. Slå på pumpen genom att vrida brytaren och växla till "ON" läget. Fortsätt att hålla munstycket öppet tills pumpen primtal och vattenflöden genom munstycket. Stäng munstycket för att stänga av pumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104568.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.