Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man rada upp en båtmotor

Korrekt placering av en inombordsmotor är avgörande för säkerheten och överlevnadsförmåga på din båt i vattnet. Vibrationer och krafter som orsakas av den betydande roterande massa av motorn, kan koppling och axel i ett tillstånd av felinriktning orsaka svetsarna och tätningar i skaftet loggen och packboxen - behållaren som håller packningen för att täta axeln där den passerar genom skrovet - att misslyckas. En sådan underlåtenhet kan leda till okontrollerbar översvämningar och förlust av egendom och liv. Påfrestningar som ställs på lagren i kopplingen orsaka slitage och fel på kopplingen om drift under längre perioder. Saker du behöver
Magnetic-base urtavla Skruvnyckelindikatorn
ställa
rak kant eller maskinist styre
brytjärnet Shims
eller shim stock
Stor rörtång
Feeler-mätare ställa
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera axeln och koppling för radiella kastet. Placera en magnetisk-base mätklocka på motorn sängen eller någon annan lämplig plats och placera sonden i indikatorklockan på axeln och kanten av kopplingen. Rotera axeln för hand eller med en stor rörtång och titta på mätklocka för rörelse. Ta och räta axeln om mer än .005 tum av run-out indikeras.
2

Lossa och ta bort kopplingsbultarna (eller bultar och muttrar) med skiftnycklar. Observera kopplingsytorna för relativ rörelse som bultarna tas bort. Axeln fjädring för att skapa en stor förskjutning på kopplingshalvornas indikerar mycket dålig anpassning.
3

Lägg en rak kant eller maskinist styre över kanterna på kopplingshalvorna att kontrollera för sid-och höjdled inriktning.
4

Lossa motor-mount bultar med skiftnycklar. Lämna några trådar engagerade för att behålla alla motor-mount hårdvara och shims samtidigt som fästet slack för att kunna flytta runt.
5

Lägg till eller ta bort shims till motorfästen och jack motorn runt med ett spett som behövs tills kanterna på Kopplingshalvorna anpassa perfekt både lodrätt och vågrätt.
6

Dra kopplingen ansikten till inom ungefär 0,010 tum. Kontrollera mellan de maskinbearbetade ytor kopplingshalvornas med ett bladmått. Lägg till eller ta bort shims till motorfästen i små steg, som är nödvändigt, tills kopplingen halvt bearbetade ytor är inom .005 tum för att vara parallella med varandra.
7

Dra motorfästet bultarna ordentligt .
8

Kontrollera offset och inriktning på kopplingen för att säkerställa att inget blivit störd vid åtdragning av motorfästen. Upprepa steg 1 till 7 om justeringar är nödvändiga.
9

Installera kopplingsbultarna och spänn fast dem ordentligt med skiftnycklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104558.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.