Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en Yanmar Diesel Insprutningspump

Den Yanmar injektor pump levererar exakt doserade och tidsbestämda skurar av bränsle till bränslespridare via injektorn linjer. Bränsle levereras till injektorn pumpen genom en lågtrycks matningspump (hävertpumpen). Injektorn pumpen drar bränsle från fodertillförseln och distribuerar högtrycksbränsle till insprutarna och spill kretsen. Luftläckage och begränsningar bränsle minska mängden bränsle som hävertpumpen levererar till injektorn pumpen. Slitna komponenter inuti injektor pumpen minskar pumpens effekt och leda till dåliga eller icke-fungerande förhållanden. Fattiga justeringar av guvernören och dåligt bränsle timing kan härma insprutningspump problem och bör undanröjas som möjligheter innan itu injektorn pumpen. Saker du behöver
Metric skiftnyckel set
Skruvmejselsats Kundservice manualen för din Yanmar dieselmotor
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bränslenivån i tanken. Kontrollera att bränslenivån är tillräckliga för att täcka bränsleröret och förhindra luft från att dras in i systemet i bränsletanken. Fyll på bränsle i tanken om det behövs.
2

Kontrollera bränslefiltret. Avlägsna filtret bulten från fästet med en skiftnyckel och se till att filtret är rent och fritt från skräp. Byt ut filtret om det är igensatt. Sätt tillbaka filtret i fästet och dra åt filtret bult med en skiftnyckel. Säkerställ att in-och utlopp bränsleslangarna tätt fastklämd bränsle bröstvårtor och att bränslefiltret ventil är helt åtdragen för att hindra luft från att komma in i systemet. Addera 3

Ta hävertpumpen utloppsrör från injektorn pumpen med en skiftnyckel. Aktivera den manuella spaken hissen pumpen och observera bränslet läcker ut från röret. Bränsleströmmen ska vara stark med några luftbubblor presentera. Luftbubblor indikerar en nedströms luftläckage i hävertpumpen och en svag ström indikerar en sliten hiss pump. Sätt tillbaka uppfordringsröret utlopp till injektorn pumpen, dra åt kopplingen med en skiftnyckel.
4

Kontrollera rack bränsle kontroll och guvernör justering. Se servicemanualen för året-och modell-specifik justering information.
5

Ta bort injektor rören från injektorer med en skiftnyckel. Kortfattat dra runt motorn med hjälp av startmotorn. Beakta bränsle urladdning från injektorn linjer. Ansvarsfrihet bör vara stark och fri från luftbubblor. Bränsle-skurar som kommer från rören bör vara ungefär lika. En signifikant lägre effekt på en eller flera av rören indikerar ett problem inne i injektorn pumpen. Återanslut injektor rören, dra sedan åt beslag med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103531.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.