Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad är skillnaden mellan Uppblåsbara pontoner & Kayaks?

Den eskimåer använde smala, snabba kajaker att navigera de nordliga vattendrag långt innan upptäcktsresande antog denna lätta kanot-stil båt för sina upptäcktsfärder. Pontonbåtar, uppfann långt efter kajaken, hålls flytande med hjälp av rörliknande skrov som tillför säkerhet och stabilitet. Medan det finns uppblåsbara versioner av både pontoner och kajaker, dessa båtar är olika i betydande sätt. Storlek

Medan både den uppblåsbara ponton och den uppblåsbara kajak tillverkas i olika storlekar, som jämförelse den ponton båten är den större av de två vatten fordon. Den pontonbåt däckyta höjs från vattnet genom pontonerna under det. Dessa pontoner skrov se ut ungefär som långa rör. Kajaken, å andra sidan, är byggd mer som en kanot, med personen som sitter lågt. Kajaken är avsedd för ett litet antal människor, beroende på storleken på båten, men oftast en eller två personer toppar komfort nivå, speciellt när även transporterar förnödenheter. Hur många passar säkert på en ponton båten även beror på storleken på den enskilda båten, men i jämförelse, pontonen vanligtvis har plats för fler passagerare än en kajak med liknande dimensioner.
Stabilitet

ponton båt ritades med stabilitet i åtanke. Däcket hålls upp av två rörliknande skrov. Detta skapar en mycket stabil yta. Pontonbåtar inte vända inte eller välta lätt. Kajaker, å andra sidan, med sina smala kroppar, har en tendens att vända eller välta när vattenförhållanden är mindre än lugna, även om expertisen av individuella manövrera båten spelar en roll i hur väl kajaken funktioner. I jämförelse med den uppblåsbara ponton båten, är kajaken inte alls lika stabil.
Manöverduglighet

ponton båt är som en stor vagn med liknande manövrerbarhet - eller brist på sådan. Även om det är en mycket stabil vattenskoter, den design som ger den stabilitet gör det också mindre lättmanövrerad, särskilt i mindre än-perfekt väder-och vattenförhållanden. Turning tar tid och ansträngning för piloten av mer stabil, men också mer otympliga, ponton vatten fordonet. Utformningen av kajaker med sina långa, smala basen innebär farkosten hanterar bra i snabbrörliga vatten och kan snabbt avledas från stenar, virvlar, skräp och andra faror i floder, bäckar och sjöar.

Hastighet

Oavsett storleken på en uppblåsbar ponton båten, stor eller liten vattenskoter inte kommer att vinna några tävlingar mot mer strömlinjeformad uppblåsbar kajak. Pontonbåtar tar skicklighet att manövrera och har en tendens att reagera trögt när de ombads att vända, flytta och ändra kurs. Denna tröghet leder till en vattenskoter som inte kommer att bryta hastighetsrekord och var inte avsedd för detta ändamål. Kajaken var dock utformad för att snabbt och effektivt. En kajak svarar på pilotens paddling med skurar av hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104746.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.