Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Två Stroke Vs. Fyrtaktare Motors

Den utombordsmotor är en fristående motor och propeller ansluten till utsidan av en båt akter. Två typer av utombordsmotorer är tvåtakts och fyrtakts. Det har alltid varit en debatt om vilken typ av motor är bättre. Detta beslut är ofta bäst överlåts till båtägaren. Addera Definition

En tvåtaktsmotor är en förbränningsmotor som fullbordar den termodynamiska cykeln, vilket förvandlar värme till arbete, med hjälp av endast två rörelser motorns kolv. En fyrtaktsmotor gör samma sak, förutom att det fullbordar cykeln fyrtaktare i stället för två.
Bakgrund
p Det finns fördelar och nackdelar av att använda varje typ av motor. Cirka 75 procent av dagens utombordsmotorer marinmotorer är fyrtaktsmotorer. Nyckeln till att välja rätt typ av motor för din båt är att veta vad du tänker använda den till. Om du är racing båten eller har för avsikt att täcka långa sträckor, sedan en tvåtaktsmotor kan vara din bästa insats. Om du använder båten strikt för nöjes skull, då en fyrtakts skulle vara det bästa valet.
Two-Stroke

Tvåtaktsmotorer är i allmänhet lättare , snabbare och ger bättre acceleration. På grund av detta tenderar de att generera mer rök och föroreningar. Den tvåtakts inköpspris är vanligen mindre än fyra-stroke, men tvåtakt kräver bensin blandat med olja, som kostar mer pengar. Tvåtaktare är lättare att reparera på grund av sin enkla design. De är också bullriga jämfört med fyrtaktsmotor. Om du använder båten för att underhålla gästerna, då kanske du vill ha en lugnare fyrtaktsmotor istället. Om du använder båten på säsongsbasis, två-takts förgasare tenderar att tandköttet upp om de inte används under en längre tid. Så om båten sitter i marinan oanvänd under sex månader av året, bör du få en fyrtaktare istället.
Fyrtaktskrafter

Four-stroke motorer är tysta smygande och få bra gas körsträcka. Köpeskillingen är högre på fyrtakt, och designen är mer komplicerad, vilket gör reparationen kostar dyrare också. Även om de är tillförlitliga, de är också relativt ny, och det betyder att det finns en hel del mindre mekanik med kompetens att reparera fyrtakts motorer. De flesta nya mekaniker lär sig att arbeta på fyrtaktsmotorer. En annan faktor som ofta glöms bort är att vissa vattendrag är avstängd för båtar med tvåtaktsmotorer. Den fyrtaktare, dock kan fungera överallt.
Slutsats

tvåtaktsmotor är en döende ras. Som fyrtaktsmotor förbättras i prestanda, och fler mekaniker är utbildade för att arbeta med dem, kommer fyrtaktsmotor ersätta småningom tvåtakts versionen helt och hållet. Två-takts motorer kommer sannolikt endast är tillgängliga på en särskild order basis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103432.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.