Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att lappa en spricka i en aluminiumbåt Hull

De flesta små och medelstora båtar har ett skrov av aluminium istället för glasfiber. Skrovet är den nedre delen av den båt som sitter i vattnet. Det aluminium som gör upp skrovet är relativt tunn och kan punkteras eller skadas under vattenlinjen om båten träffar en stock, träd lem eller annan smuts. När skrovet är sprucken, måste den lagas så fort som möjligt för att stoppa läckor och att förhindra framtida läckor. Saker du behöver
bockar
Rena trasor
fint slippapper (400-grit) katalog Aluminum patch
Polyuretanlim
tätningspistol
Borra
Borrar
popnitar
Pop nitpistol
Visa fler instruktioner
1

Placera aluminiumbåt över två bockar med sprickan uppåt.
2

Torka sprickan och området runt sprickan med en ren trasa. Addera 3

Sand sprickan och området runt sprickan med en fint slippapper tills sprickan och den knäckt yta är ren och slät. Torka bort grus från spruckna området med en ren trasa.
4

Applicera en generös mängd polyuretanlim hela undersidan av aluminium lapp med en fogtätning pistol. Se till att limmet även appliceras runt kanterna på botten av plåstret.
5

Tryck plåstret ordentligt på toppen av sprickan och det spruckna området. Center plåstret över sprickan så att hela sprickan och den omgivande ytan täcks av plåstret. Håll trycket på plåstret i ca 5 minuter med handen. Flytta bort handen från plåstret och vänta ca 15 minuter mer för limmet att härda.
6 små

Borra hål om 3/4-tums isär runt omkretsen av plåstret. Gör hålen i samma storlek som de popnitar.
7

Infoga en popnit i nitpistol. Börja nitning plåstret till skrovet genom att tillämpa de nitar först till vart och ett av hörnen. Efter hörn är nitade, tillsätt nitar till de återstående hålen med niten pistolen.
8

Applicera polyuretanlim i hålen på varje nit och runt varje nit med tätningspistol. Applicera en tjock sträng av limmet runt alla fyra sidor av plåstret. Sprid limmet runt sidorna av plåstret med fingrarna för att grundligt täta sidorna av plåstret på aluminium skrov. Detta kommer att säkerställa att inget vatten kommer att läcka igenom sidorna av lappen eller popnitar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104557.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.