Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar Bränsletankar på en segelbåt

Om du har installerat en motor i din segelbåt, kommer det också att behöva en bränsletank installerad. Detta är en uppgift som är bäst till en expert om det alls är möjligt. Den största uppgiften kan vara att hitta en plats i båten för att säkert montera tanken innan du ansluter den till motorn. Dessutom kan den exakta installation varierar alltid, så läs alla instruktioner som följer med bränsletanken. Saker du behöver
Marine bränsletank
Plywood
Glasfiber mattor och harts
Fir huvudbok remsor
Cross bultar
Borr med bitar
5200 självhäftande
2-tums plastremsor, 1/4 tum bred
Visa fler instruktioner
1

bygga ett nytt däck speciellt för tanken. Använd ett ark med hög kvalitet plywood tillräckligt stor för tanken att vila på. Nail 1-av-4 tums träramar till botten av däcket när din tank är mer än 2 meter lång för att förhindra däcket från hängande.
2

Täck däck med glasfiber matta, se till kanterna på träet är helt slutna. Blanda polyesterharts för glasfiber och tillämpa den på träets hela ytan, och sedan täcka däcket med ett blad av glasfiber. Applicera minst en hartsbeläggningen och glasfiber plåt, och lägg till en avslutande hartsbeläggningen ovanpå och låt den torka enligt tillverkarens anvisningar.
3

Montera däcket på båten använder tung gran ledger remsor. Täck dessa remsor i glasfiber och montera dem till båtens stringers med kors bultar. Skruva fast däcket till remsor ca 1/4 tum lägre än ytan - detta kallas försänkning -. Och fyll i den lilla springan med 5200 självhäftande
4

Skär ner plastremsor till längder 1/4 tum kortare än bredden på din tank. Lim dessa remsor till botten av tanken med 5200 lim, avstånd dem ut 12 inches isär. Torka bort överflödigt lim och vänta 24 timmar för den att ställa in.
5

Springa två 1/4 tum breda pärlor av 5200 lim längs varje plastremsa. Med en assistent hjälp, montera tanken på däck. Placera tanken så det är minst 1/4 tum mellan den och skrovet för att hindra vatten från att fastna och orsaka korrosion.
6

Anslut ledningarna från segelbåt motor till tanken. Detta kommer att omfatta bränsleslangen, tilloppsslangen och vent slang. Den exakta kopplingen kan alltid variera, men det vanligtvis innebär insättning av gummi rader i slangklämmor på beslagen och vrida klämman s skruven med en skruvmejsel för att dra åt den. Beslagen på tanken bör märkas så att du vet vilken linje går där.
7

Anslut tankens sändande enheten till motorns bränslemätaren. Du ansluter normalt mätaren för rosa tråd till avsändaren, den lila ledningen till tändningslåset och den blå kabeln till växeln ljus. Lossa anslutningarna på enheter med en skiftnyckel eller skruvmejsel, placera en metalltråd leder enligt terminalerna och dra dem tillbaka. Jorda den svarta kabeln bränsle avsändare till en fast metall marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103430.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.