Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur dräneringsvattnet från en Sunfish segelbåt

Om cockpiten på din Sunfish segelbåt är full av vatten, kommer det sjunka inte, men det kommer inte att segla väl, heller. Eftersom Sunfish har en så låg fribord, är vatten i sittbrunnen nästan garanterat. Den Sunfish är utformad med en automatisk öskar system som kommer att hålla din cockpit torka när systemet fungerar korrekt. Om öskar systemet bryts, är det lätt att reparera eller ersätta med delar som köpts antingen från din lokala båt butik eller från tillverkaren. Saker du behöver
vass tång
Bailer boll och packningssats eller fullständig öskar montering
Stor skiftnyckel eller kanal tänger lås
Visa fler instruktioner
Bailer Montering och Bailer Ball Inspektion
1 Sunfish segelbåt

Vänd skrovet upp och ner för att inspektera öskar. Den öskar är en vit, äggformad utsprång under den bakre porten hörn av cockpiten. Det bör finnas en vit boll, lite mindre än en ping-pong boll, inne i öskar. När öskar fungerar, de öskar bollen flöten och tätar mot en packning vid toppen av öskar att hindra vatten från att komma in i cockpit. Vikten av vattnet i cockpiten pressar öskar bollen ner att dränera sittbrunnen. Om öskar saknas eller sprucken, fortsätt till öskar avlägsnande och utbyte avsnitt. Avlägsna öskar bollen, med hjälp av fingrarna, genom att bända från mellan de två låssprintarna
2

.

Billiga 3

Placera bollen i ett glas vatten för att se om det flyter. Om det sjunker, måste du byta ut öskar bollen.
4

Inspektera packningen att bollen är tänkt att flyta mot, med hjälp av fingrarna. Det bör vara smidig och följsam och gå hela vägen runt öppningen.
5

Ta bort packningen med nål-nosed tång endast om det känns torra, spruckna eller sköra eller saknas.

6

Installera ny packning, om så behövs, med fingrarna. Kläm packningen mellan de två låssprintarna och sedan trycka in den i hålet.
7

Installera ny öskar bollen genom att trycka den mellan de två låssprintarna. Addera Bailer Assembly Borttagning och utbyte
8

Placera Sunfish rätt sida upp på ett par bockar ta bort hela öskar församling.
9

Skruva toppen av öskar montering från insidan cockpit, en skiftnyckel eller kanal tång lås. Håll ned på öskar med andra handen.
10

infoga den nya öskar montering, se till att O-ringen sitter jämnt på botten för att skapa en bra tätning. Var noga med den öppna änden av öskar är vänd mot aktern.
11

Dra cockpit montering på öskar för hand så långt du kan.
12

Använd skiftnyckel eller tång för att dra åt sittbrunnen passar bara ett helt varv bortom handkraft. Komprimera O-ringen tillräckligt för att få en tätning, men inte så mycket att du bryter det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104589.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.