Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar ett 30 Amp 125V Outlet

Medelstora båtar och fritidsfordon vanligtvis använda tjänsten landström tillhandahålls av en enda 30-amp 125-volts sladd. Sladdens uttag finns på strömmen piedestal som fritidsfordon eller båt ansluter. Shore eluttag får massor av övergrepp från frekventa koppla ur, samt korrosion från vädret. Överhettning kan uppstå om anslutningen mellan stranden strömkabeln och uttaget sitter löst eller har korroderat. Du kommer att få skador på uttag och strand nätsladden om du inte byter utloppet vid första tecken på överhettning. Saker du behöver
Flat
skruvmejsel 180-slippapper
Voltmeter
Visa fler instruktioner
Installation
1

Stäng av brytaren som matar spänning till uttaget.
2

Koppla sladden landström från vägguttaget.
3

Ta bort skruvarna som fäster utloppsskyddet till utloppet.
4

Dra utloppet rakt ut, så långt som de bifogade kablarna tillåter.
5

Koppla loss kablarna från linlåsen på baksidan av behållaren. Vrid skruvarna på klämmorna moturs med en skruvmejsel. Dra trådarna rakt ut.
6

Inspektera trådändarna för korrosion. Rengör wire slutar med 180-grit sandpapper tills kopparen är ljust. Klipp tråden tillbaka om trådarna är kraftigt korroderade och om du har tillräckligt slack att återansluta kablarna till uttaget.
7

Återanslut kablarna till det nya uttaget. Sätt i den svarta kabeln i klämman märkt "HOT" med en mässingsfärgad skruv. Anslut den vita kabeln i klämman märkt "W" med en silverfärgad skruv. För in den blottade tråden koppar mals till klämman med en grön skruv. Dra åt alla klämmor tills ombonad.
8

Vik trådarna i elskåpet. Sätt tillbaka utloppet till boxen med skruvarna som medföljer den nya utlopp.
9

tillbaka utloppsskyddet med skruvarna som tidigare använts.
10

Slå på kretsen brytare som matar spänning till uttaget.
test med Voltmeter
11

Ställ voltmetern för att mäta området märkt "AC Volt."
12

Placera en av voltmetern test leder till uttagets sockel formad som ett "L" Placera den andra testledningen i uttaget direkt från "L" formad sockel. Spänningen läsning bör läsa 125 volt.
13

Flytta den andra ledningen till den mindre uttaget intill den "L"-formade uttaget. Spänningen bör läsa noll för ett riktigt installerat vägguttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104522.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.