Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en Mercruiser 3,0

Innan du lägger din båt undan för vintern, måste du vinterförbereder först motorn. Din Mercruiser 3,0 använder vattnet i sjön för att kyla motorn medan båtlivet. Detta vatten stannar inne i motorn. Underlåtenhet att avlägsna vattnet kommer att orsaka frysning. När vattnet fryser, expanderar det. Detta gör att motorblocket att spricka. En sprucken blocket är en dyr reparation som kan undvikas genom att spendera en liten tid innan vintern. Saker du behöver
Bränsle stabilisator
Wrench in
Out-enhet hörselkåpor
trädgårdsslang och vatten källkodspaketet Imma olja
Visa fler instruktioner
1

Bestäm den mängd bränsle du har lagrat i din tank genom att vrida nyckeln till tillbehörsläget. Starta inte motorn.
2

Häll rätt mängd bränsle stabilisator i bränsletanken genom att hänvisa till diagrammet på flaskan.
3

bort avtappningspluggen med en 9/16-inch skiftnyckel. Avtappningspluggen i botten baksidan av båten.
4

Öppna motorrummet och ta bort muttern som håller fast gnistskydd som förgasaren med en skiftnyckel. Den gnistskydd är en rund metall luftfilter.
5

Fäst trädgårdsslang till ut-drive hörselkåpor. Den hörselkåpor skjut på det ur enheten direkt över vattnet ventilerna. Se till att kåporna är ordentligt placerade och täcker varje ventil.
6

Vrid vattenkälla på. Låt luftfickorna att lämna slangen.
7

Slå på fläktomkopplaren, som ligger på instrumentbrädan. Låt den gå i fem minuter.
8

Starta motorn genom att vrida nyckeln. Låt motorn gå på tomgång i minst 10 minuter så att det stabiliserade bränslet att nå förgasaren.
9

Leta upp brytaren bränsleavstängning på gasledningen som kommer in i förgasaren. Om ingen växel är närvarande, nypa bränsleledningen med handen. Snabbt spraya imma olja i förgasaren. Öppna flikarna och spraya direkt in i förgasaren tills motorn dör. Detta kommer att hålla flyter från klistring upp under lagring.
10

Ta bort avtappningspluggen på motorblocket för att frigöra vattnet med en skiftnyckel. Se instruktionsboken inne i handskfacket för riktiga platser avtappningspluggen. Låta vattnet fullt rinna ur motorn innan du installerar tändstiften. Genom att trycka på knappen på gaspedalen montering
11

Sänk ut enheten. Har någon titta på en enhet så att den inte slår i marken. Detta kommer att hålla växlarna smörjas i en enhet under lagring.
12 p Om båten har ett batteri switch, vrid den till "off"-läge. Om inte, lossa batterikablarna från batteriet med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103748.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.