Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Pack Lager båttrailer

Båt hjullager utsätts för mycket mer vatten än nytta eller husbil släp. Sålunda måste inspektion och underhåll av dessa lager ses mycket närmare. Nyare båtsläp komma redan utrustade med kompis kullager som är vattentät och har en smörjnippel på utsidan av dammskyddet för enkel smörjning av lagren. Andra typer av dammskydd och lagertätningar utsätts för vatten vid lastning och lossning båten från släpvagnen. Saker du behöver
skruvmejsel
Stora tänger kanallåset
vass tång
Hammer
Jack
rörtång
Jack står
Rena trasor
Fotogen
liten kastrull
Kort borste
Spray kan av bromsrengöringsmedel
Vattentät syntetisk lagerfett
Visa fler instruktioner
Däck, hjul och nav Demontering

1

Använda rörtång, lossa muttrarna minst ett helt varv. Gör inget bort muttrarna från deras fälgsätet.
2

Jack upp släpet och säkra den med pallbockar så att däcken är från marken. Ta det monterade däcket. Håll muttrarna händig.
3

Ta bort centrumkåpan damm från axeln med en skruvmejsel och stora tång Kanallås. Styr skruvmejsel i en cirkulär rörelse, och använda en upp och ner bändning med tång. Var noga med att inte böja eller disshape dammskyddet.
4

Räta och ta bort sprinten med tång. Ta kronmuttern med tång Kanallås. Ta försiktigt bort den slitsade brickan och fånga alla bitar i en ren trasa.
5

bort navet och fånga enheten främre lagret i en ren trasa. Flytta navaggregatet till en arbetsbänk för att ytterligare isär och lagret inspektion.
Bort Kullager och rengöring
6

Ta bort den bakre fettätning genom att placera en skruvmejsel genom centrum av navet och knacka försiktigt på metallen anläggningen ringen. Spara tätningen för att köpa en ny, korrekt storlek tätning vid återmontering.
7

Ta bort den bakre lagringen. Kontrollera att den bakre lagerbanan är i gott skick genom att köra fingret runt tävlingen och se alla de raser "är släta. Även en liten nick i loppet kan orsaka förtida lagerhaveri.
8

Placera lagret på en fotogen bad och rengör den noggrant med en kort borste. Använd Spray bromsen för att komma in i små områden och säkerställa komplett rengöring av lager.
9

Torka lagren och smörja genom att trycka in en liten mängd av syntetiskt fett i handflatan. Kontrollera att fett kommer in i alla delar av lagret. Försäkra utanför lagret är helt täckt med fett. Rengör och smörja det bakre lagret på samma sätt.
10

tillbaka den bakre lagret på bakre race så lagren rullar platt och lätt på baksidan race. Installera nya fettet tätningen genom att slå dess kanter i navaggregatet. Var noga med att inte böja eller skada den bakre tätningen, och att tätningen sitter ordentligt runt hela kanten av navet. Addera Montering
11

Placera navet tillbaka på släpvagnen spindeln och sätt i eftersmörjas lagret. Installera loppet bricka och kronmutter.
12

Dra åt kronmuttern tills det är upp tätt mot loppet, sedan tillbaka ett kvarts varv till en plats där sprinten kan ersättas genom kronmutter och hålet i axeln.
13

tillbaka dammskyddet genom att knacka lätt på locket på navet och använda en skruvmejsel i locket läppen som sittplats dammskyddet fast mot navet.

14

Byt monterade däcket. Sätt tillbaka muttrarna till kanten, men endast med handkraft.
15

Slutför identiskt förfarande till andra sidan trailer nav. Addera slutmontering och Check

16

Kontrollera att hjulet monteringen rör sig smidigt runt axeln, utan skrapande ljud.
17

Jack upp släpet och ta bort domkraften.

18

Sänk trailern till marken och dra åt muttrarna till 55 foot-pounds av vridmoment, med en stjärna åtstramning mönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103856.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.