Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man beräknar Inombordare Bränsleförbrukning

Inboard båtar förbrukar bränsle på samma sätt som en bil men förbrukningen beräknas på olika sätt. En bils förbrukning har fått betyget i miles per gallon (mpg), baserat på den tillryggalagda sträckan som är inspelad på vägmätaren. Bränsleförbrukningen hos en båt beräknas inte på tillryggalagd sträcka, men om öppettider. Beräkningsmetoden kommer att få den exakta bränsleförbrukningen på den normala driften av din båt. Uppskattningen kommer avgöra bränsleförbrukningen beroende på storleken på din inombordsmotor. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
Beräkning
1

Fyll din båt med bränsle i alla tankar.
2

Kör båten i fyra timmar på din normala takt stoppa att fisk eller float, toppfart och cruising. Avsluta fyra timmars resa tillbaka till bränslepumpar.
3

Refill båten bensintank (s). Skriv ner det exakta antalet liter som det tar att fylla på tanken (s).
4

Dela antalet liter bränsle när du återfyllas med antalet timmar du drivs båten. Om det är exakt fyra timmar, sedan dividera med 4 för att få den hastighet bränsleförbrukningen i timmar för dina normala körvanor. Om det är lite annorlunda, dividera med det faktiska antalet, t.ex., 4,25 om du var ute i fyra timmar och 15 minuter.
Uppskattning
5

Skriv ner hästkrafter (HP) i din inombords båtmotor. Den HP är tryckt på vissa motorer, konsultera din instruktionsbok om detta inte är fallet
6

Multiplicera HP med 0,055 för en dieselmotor för att uppskatta bränsleförbrukningen.. Detta är baserat på beräkningar av Boat Safe att, "Dieselmotorer förbrukar ca 1 liter per timme för varje använt 18 hk." Alternativt kan du dividera med 18.
7

Multiplicera HP med 0,10 för en bensin båtmotor för att uppskatta bränsleförbrukningen. Enligt Boat säker "Bensin fyrtakts inombordsmotorer behöver ca 1 liter per timme för varje använt 10 hk." Dividera med 10 i stället, om du vill.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104009.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.