Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man håller en utombordare i vatten

En utombordsmotor innefattar en motor, växellåda och propeller och används för att driva små båtar, inklusive pontonbåtar, jon båtar och båtar bas. Dessa typer av båtar används ofta i vattendrag som sjöar, dammar, träsk och floder. Ägare av utombordsmotorer kan hålla sina båtar igång och i vattnet när de utför nödvändigt underhåll, skötsel och vinterförvaring att en utombordsmotor kräver, kan Allt detta vård göras av båtägaren. Saker du behöver
trädgårdsslang
Bensin container
Imma olja
Vattentät fett
lagerfett
Bilvax
Visa fler instruktioner
underhåll

1

tömma helt din utombordare motor efter varje utflykt, speciellt efter att den har använts i saltvatten. Placera änden av en vattenslang i den nedre enheten där vattnet sugs in, och aktivera vattnet. Slå på din utombordsmotor och låt den gå i minst fem minuter för att värma upp och spola ut alla smutsiga vattnet.
2

Vrid utombordaren och låt allt vatten rinna från motorn. Torka de yttre delarna av motorn med rent vatten och en handduk. Addera 3

Håll frisk, ren bensin i bensintanken. Om utombordaren har suttit under en längre tid, kan du behöva tömma bensin och satte ny bensin i.
4

Kontrollera propellern för något som kan fastna i det. Dra eller avskurna något trassla runt det, till exempel gamla fiskelina.
5

Rutinmässigt bespruta hela utombordaren med imma olja, som kan köpas på marin leverans butiker. Fokus på sprutning cylindrarna, lager, vevaxel och kolvar för att förhindra rost.
6

Kontrollera bränsleledningarna för eventuella skador, kolla efter rost på klämmor bränsleledningen och kontrollera att alla kopplingar sitter ordentligt.

Vinterförvaring
7

Spola motorn med sötvatten från trädgårdsslangen.
8

Koppla utombordaren s bränsleledning vid motorn och plats det i en ren bensin kanna. Vrid motorn på och kör tills allt bränsle rinner ut och motorn skär av.
9

Smörj propelleraxeln med en vattenfast fett. Applicera hjullagerenheten fett på axeln och trådar av propellern.
10

Smörj alla bultar, muttrar, fogar och kopplingar med vattenfast fett.
11

Wax utsidan av utombordsmotorn med ett högkvalitativt bilvax.
12

Store utombordaren och båt i ett torrt område om utanför vattnet.
13

Håll en utombordsmotor som lagras i vattnet med prop vinklas upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104711.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.