Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort gamla Minn Kota trolling motor Props

Äldre modell Minn Kota trolling motorer är utrustade med sax axlar stift prop. Den prop är den främsta bladet som driver och vänder hela båten. Den prop hålls på en axel med en brytpinne och en 7/16-inch prop mutter. Muttern håller prop tätt på plats på axeln medan säkerhetsstiftet möjliggör prop att vända. När brytpinne raster kommer prop snurra fritt på propelleraxeln. Avlägsna prop och ersätta brytpinnen att låta prop att fungera igen. Saker du behöver
Tänger
Stor skruvmejsel
1/2-tums enhet breaker bar
1/2-tums enhet socket uppsättning
1/2-tums
spärrnyckel gummiklubba
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera Minn Kota trolling motor på en stabil arbetsyta. Leta reda på skåran på sidan av propelleraxeln och i mitten av prop. Spåret är där brytpinnen sitter på plats. Den brytpinne är huvudkomponenten som förvandlar prop när axeln roterar. Om brytpinne är bruten, kommer spåret att vara tom.
2

Räta och ta bort sprinten från propelleraxeln muttern med tång. Placera sprinten i ett säkert område. Addera 3

Skjut den platta spetsen på en skruvmejsel i spåret för att förhindra att axeln och propellern från att rotera. Håll ett fast grepp om skruvmejseln med en hand för att förhindra att stötta och axeln från att rotera.
4

Lossa propelleraxeln muttern med en breaker bar och en socket med den andra handen. Vrid muttern moturs för att lossa. När muttern är löst, avslutar lossa muttern med en spärr och en socket. Dra muttern av och placera den i ett säkert område. Skjut den platta brickan som ligger bakom muttern från axeln och placera den i ett säkert område.
5

Ta prop med båda händerna och dra prop från axeln. Om prop har fastnat, använd en gummiklubba för att knacka på baksidan av prop tills den glider av axeln.
6

Skjut nya prop på Minn Kota trolling motor. Skjut den platta brickan på axeln och skruva på muttern på axeln. Dra åt muttern ned med Ratchet och uttag tills den sitter fast. Dra åt muttern ned till 50 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104503.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.