Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man kan räkna timmar på en utombordsmotor

Många båtar är utrustade med en timräknare som spårar hur många timmar motorn har använts. Även om denna kunskap inte kan verka bra, känna den beräknade användningen av en utombordare båtmotor är viktigt att avgöra om motorn behöver underhåll. Slitage uppstår inne i motorn vagnen när motorn används för många timmar utan underhåll. Därför att veta hur många timmar en motor har använts är avgörande för att förstå mer om din utombordsmotor. Saker du behöver
båtmotor
Timräknare
Visa fler instruktioner
1

Inspektera motorn för ett installerat timmätare. Mätaren kan vanligtvis hittas ovanför motorn eller någonstans runt styrningen område av båten. Siffrorna på mätaren visar hur många timmar motorn har varit i bruk. Om det inte finns någon timmätare, bör man installeras av en marin mekaniker. Kontakta den tidigare ägaren av båten
2

om möjligt att se om timmätare installerades efter båten köptes eller om det kom med båten. Ibland instruktionsboken har denna information. Om mätaren har varit på båten eftersom produktionen är läsningen korrekt.
3

Beräkna en grov uppskattning av de timmarna. Använd enkel multiplikation för att fastställa runtime. Till exempel, om båten är fem år gammal och har främst använts endast en gång i månaden på fem timmar per dag, skulle den beräknade användningen motsvara 300 timmar.
4

Genomför ett kompressionstest på motorn . Testet, som kan kompletteras med en marin mekaniker, bestämmer mängden slitage motorn har utstått. Medan antalet timmar inte kan bestämmas genom en kompression test, kan en uppskattning av runtime beräknas från slitage av motorn har utstått. En väl sliten motor har sett fler timmars användning än en mindre stressad motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104585.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.