Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad är en förtöjningsboj?

Förtöjningsbojar, eller förankrade flytande bojar placeras i olika vattenförekomster, säkra fritidsbåtar i många storlekar. Alla förtöjningsbojar inkluderar ett tungt föremål fästs på havsbotten, en flytande boj yta och en kedja eller annan anordning för att koppla de andra två komponenterna. Användningen av en boj ett fartyg inte riskerar att fastna undervattenskablar eller andra hinder botten. Förtöjda fartyg undviker också skada känsliga undervattens livsmiljöer, såsom korallrev, genom att dra ett tungt ankare på botten medan förankring. Boj visuella kännetecken

Marinas som upprätthåller båtplatser för kunder och övergående båtfolk, liksom båtfolk som förtöja med egen båt, bör vara medvetna om att förtöjningsbojar måste uppvisa vissa visuella egenskaper. Förenta staterna kustbevakningen har utsett en särskild förtöjning boj färgschema: vit med en horisontell blå rand. Denna färg konfiguration hjälper skilja förtöjningsbojar från navigations bojar och markörer.
Bottom Ankare

förtöjningsboj använder en av flera ankare typer att fästa sig på havsbotten. Ett konkret ankare är i huvudsak en kvadratisk betongblock med en förtöjning öga fäst vid dess topp. Konkreta ankare fungerar bra i steniga bottnar ogynnsamma för andra ankare, och även fungera väl som permanenta ankare.

Dor-Mor ankare är pyramidformade, gjutjärn ankare som tränger bottnar mycket effektivt, vilket minimerar dra. Dor-Mor ankare är lämpliga för förankringar med rinnande vatten, såsom floder, och i områden där båtplatser kommer ofta flyttas.

En helix ankare, används i stor utsträckning för permanent båt och marinan båtplatser, även utplacerade i bottnar där andra ankare kan dra. En dykare skruvar bokstavligen den böjda helix ankare i en djup sandbotten, skapa en fast förbindelse som sällan drar.

Svampformad ankare sjunka ner i sanden eller mjuk lera, skapar en kraftfull sugeffekt som håller ankaret på plats . Svampen ankare lutar i sidled så att den vilar på havsbotten, öka sugeffekten.
Förtöjningsboj Pickup Procedure

En standardiserad förtöjning boj pickup förfarande hjälper båtägare vet vad som väntar när säkra en båtplats. Båtägare bör närma sig en båtplats mot vinden eller strömmen. Om vind och ström emot varandra, besluta om vinden eller strömmen är starkare. Motor mot den starkare kraft. Samla en förtöjningslina ungefär hälften båtens längd och fäst ena änden av linjen till en båt knap. Passera den andra linjen änden genom de förtöjningsboj Bäst bult, och knap den andra längden av raden till din båt. Du har nu säkrat båten till förtöjning. Båten bör dra horisontellt på bojen. Om båten drar i en vinkel, förlänga din förtöjningslina.
Förtöjningsboj Underhåll

förtöjningsboj kräver regelbundet underhåll för att hålla dess komponenter fungerar korrekt, och att minimera risken för en desintegrerade förtöjningslina resulterar i skada på ett drivande båt. Till exempel, Miami-Dade County, Florida marina underhållspersonal inspektera och rengöra förtöjningsbojar och linjer månad. Quarterly tjänsten ingår de månatliga service-uppdrag, samt inspektioner av vattnet linjer som förbinder boj och ankare. Arbetare ersätta linjer, ankare eller båda om komponenterna visas äventyras.
Källor

Välutrustade marina leverans butiker, eller online-butiker marina, kan bära förtöjningsbojar till tjänsten båtägare som installerar sina egna förtöjningsboj system. Specialty boj leverantörer kommer sannolikt att bära ett bredare urval av bojar att rymma båtar av olika storlekar och vikter. Buoy leverans företag utför också boj kedja och linjer, ytmarkörer och boj hårdvara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104509.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.