Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar marina avgasgrenrör

Marin-typ avgasgrenrör är vatten-mantlade ledningar som transporterar avgaserna från motorn huvudet till avgasröret. Motorn vattenpump cirkulerar motorkylmedel eller råvatten genom samlingsröret vattenmantel. Detta bär bort värmen från grenröret och bidrar till att minska temperaturen i maskinrummet. Kärntemperaturer av gas-och dieselavgaser kan överstiga 1000 grader Fahrenheit (F) som kan lägga betydande värme till maskinrummet. Grenröret, på grund av dess vatten jacka, kommer aldrig att överstiga 212 grader C. Du behöver
Packning skrapa
mekaniker verktyg
avgasgrenrör
grenrörspackning
Kylvätskeslangar (dimensionerad för att passa pumpen och nipplar grenrör) katalog Slangklämmor
Visa fler instruktioner
1

Rengör den bearbetade monteringsytor på motorns huvudet och grenröret. Ta bort eventuella kvardröjande bitar av gamla packningen material eller korrosion med en skrapa.
2

Skjut avgasgrenrör packningen på grenröret monteringstappar. Se till att alla reglar och hål är uppradade, och att avgasportarna omfattas inte av packningsmaterial.
3

Passa grenröret med nitar och tryck grenröret upp till huvudet yta. Installera eventuella hold-down klipp eller brickor på pinnbultarna och installera muttrarna mångahanda stud. Dra åt bulten muttrarna för hand.
4

Dra åt muttrarna grenrör stud i ett linjärt mönster. Dra åt varje mutter en liten mängd vid varje passering av mönstret tills alla nötter är helt tätt.
5

Anslut motorn bröstvårtan vattenmantel till grenröret retur bröstvårtan ligger nära aktern (bakre) änden av grenröret med kylvätskeslangen. Se till att kylvätskeslangen har några veck eller begränsningar, sedan klämma slangen på bröstvårtorna med en slangklämma.
6

Anslut motorn bröstvårtan vattenpump till avgasgrenröret inloppsnippel ligger nära den främre änden på grenröret med en kylvätskeslangen. Se till att kylvätskeslangen har några veck eller begränsningar, sedan klämma slangen på bröstvårtorna med en slangklämma.
7

Toppa kylvätskenivån starta sedan motorn. Kontrollera efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103566.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.