Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

DIY båtbyggeri

Bygga egen båt är mycket som att bygga ditt eget hus: Det är ett arbete av kärlek och ett bevis på ditt engagemang och hantverk. Båt byggnaden inte ska underskattas, för även med moderna arbetsbesparande tekniker en båt kan ta år att montera. Allt måste monteras i rätt mode och genvägar är uteslutet. Dock är belöningen för att bygga din egen båt byggd precis som du ville ha det. Instruktioner
byggnadsmaterial
1

Välj ett material att bygga med. Det finns flera att välja mellan och alla har fördelar och nackdelar. Du bör välja det material du känner bäst lämpad att arbeta med.
2

träbåtar Building

Klassisk träbåt byggnad fortfarande trivs i dammiga verkstäder runt om i världen. Flera organisationer erbjuder klasser på traditionella trä tekniker båtbyggeri. Du hittar dessa annonseras i tidningar som "träbåtar." Träbåtar är ofta ganska vackra, men de avigsidor träbåtar är att de tar längre tid att bygga upp och måste regelbundet underhållas för att förhindra nedbrytning.

Mer moderna metoder för att bygga med trä anställa plywood att minska byggtiden. Vissa byggare använder även glasfiber mattservice att stärka lederna, medan andra använder ånga för att göra träet tillräckligt flexibel för att böjas i laminerade kurvor. Båda dessa metoder gör träbåt byggnad mer tillgänglig för en nybörjare.
3

Glasfiber

"plastbåtar" var förlöjligas av traditionalister när de blev utbrett på 1960-talet. Sedan de vita skrov har blivit mainstream. Glasfiber är stark, lätt, låga underhållskostnader och relativt billiga. Materialet ger dig stor flexibilitet i skrovet och används ofta för att bygga katamaraner och trimaraner. Glasfiber har blivit den mest populära material för båtbyggeri, som en gjutform kan användas för att producera tusentals båtar. Detta är en perfekt teknik för en person som vill ha en båt för rekreation och cruising. Den enda riktiga nackdelen med glasfiber är att en snickare eller svetsare kan hittas i någon hamn i världen, medan glasfibermatta och epoxi är inte lika vanligt.
4

Steel

När människor tänker på stålbåtar de ofta tänker på massiva fraktbåtar eller långsamma bogserbåtar. I verkligheten stål är ett livskraftigt material för hemmet båtbyggeri. På grund av stålets stora styrka i förhållande till glasfiber och trä, kan tunna blad kan användas för att spara vikt. Och eftersom svetsning effektivt gör skrovet ett enda stycke metall, kan stålskrov byggas utan några interna hängslen. Dessutom kan stål bearbetas med något annat än klämmor, en kvarn och en svetsbrännare. Stål måste beredas ordentligt innan exponering till saltvatten, och alla som överväger att bygga med stål bör forskningen galvanisk korrosion. Många attribut med stål
5

Aluminium

Aluminium aktier, men det är svårt att svetsa och mycket dyrare. Det är inte ett vanligt material bland byggare hem båt.
6

ferrocement

ferrocement båtar är gjorda av betong förstärks med armeringsjärn. Metoden är enkel, billig och snabb att bygga. Tyvärr har många ferrocement byggare slarva och bygga båtar som flingor och rost. Eftersom de har ett rykte om luddiga konstruktion, ferrocement båtar har låga andrahandsvärdet.
7

Återställa

annat alternativ öppna för DIY typer är att köpa en båt som har övergivits. Marina glider kan vara dyrt, och när hårda tider slår några människor överge sina båtar. Orkaner lämnar också bakom båtar i behov av arbete. Även om detta kanske inte är den rutt du ursprungligen tänkt, är det nästan säkert att vara mer kostnadseffektivt än att börja från noll. Kontakta marinor för att hitta dessa båtar
8 p Om ovanstående alternativ är alltför vardagliga för dig, överväga att bygga din båt från följande material:. Balsa loggar, vass, sealskin, plastflaskor, kannor mjölk, öl fat eller tunnor vin, har alla använts för att göra båtar som har passerat öppna haven. Addera Bygga din båt
9

Förbered din arbetsplats. Du behöver utrymme för skrovet. Lager och hangarer flygplan är idealiska, men många båtar har byggts på bakgårdar. Varhelst du bygger, se till att du har ett sätt att få båten i vattnet. En brittisk man nyligen gjorde nyheterna för planerar att hyra en helikopter för att flytta båten han hade byggt i sin trädgård.
10

Samla dina verktyg. Medan du är i planeringsstadiet bör du hålla utkik efter fynd. Bra begagnade verktygen kan hittas på varvet försäljning och auktioner egendom. Det är bättre att ha flera multifunktions verktyg än den senaste och bästa gizmo.
11

Granska planer. Du är inte bara ute efter att köpa planerna på en båt som ser trevligt när du är klar. Du vill ta reda på hur svårt båten är att montera och om det behöver premium delar eller material. Vissa designers som tar ut lite mer också göra sig tillgänglig för att svara på byggare frågor. Denna extra service kan vara ovärderligt om ditt projekt går till ett stort problem.
12

Bygg en modell. En skalenlig modell kommer att ge dig en smak av hur byggnaden ser ut och även ge ett användbart hjälpmedel när du börjar bygga.
13 material

köp. Köp det bästa du har råd. Du behöver inte köpa alla bitar på en gång. Bygga skrovet kommer att ta ett tag, och det finns inte någon anledning att ha alla de övriga delarna sitter runt och komma i vägen --- och du kan ändra dig om vad du vill installera när du ser de viktigaste komponenterna på plats .
14

Bygg din båt. Detta steg kan ta lite tid. Att bygga en båt är jämförbar med att bygga ett hus eller en bil, så det är fullt rimligt att ta ett år eller två för att slutföra projektet. Håll arbetsplats och du kommer att göras innan du vet det. Bon voyage!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104119.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.