Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad är skillnaden mellan en reling och ett bålverk ?

Orden reling och bålverk låter som de kan hänvisa till något liknande . Båda är olika typer av armering involverade i försvaret . Medan orden kan tyckas liknande , reling och bålverk har mycket olika betydelser . Reling

Termen " reling " härstammar från en förstärkt ovanplatta av fartyget , där artilleri var monterad . Termen är nautiska och idag hänvisar till toppen av sidan av fartyget eller , i en trä kärl , den översta plankan. Artilleriet på krigsfartyg visade sig vara så tung , de bästa kanterna av området där de monterade kanoner eller annat artilleri behövde förstärkas . Denna övre området blev känd och fortfarande kallas " relingen . "
Bulwark

annan term för ett bålverk är vall . Ett bålverk är en barriär , invallning eller vägg befästning byggdes för försvaret . Soldater bygga skyddsvallar för att skydda sin ställning under krig engagemang .
Annat område

reling ursprungligen avses en del av fartyget som används för att stödja artilleriet . Bulwark har en nautisk klang också . Ett bålverk på ett fartyg hänvisar till den del av inneslutningen eller väggen ovanför däck som tjänar till att skydda personer eller föremål på huvuddäck . Denna slutna delen av däcket ovanför vattnet är ett " försvar " eller bålverk för dem på huvuddäck .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103664.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.