Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man gör ett öga Skarv i Stålkabel

Ögonsplitsar används typiskt i rigg fartyg och båtar. De kallas Ögonsplitsar eftersom de resulterar i en loop som ser ut som en tår eller ett öga. Det finns säkert ett halvt dussin varianter, men de två vanligaste med stålvajrar kallas Liverpool ögat skarven och den flamländska ögat skarv, eller Molly Hogan. Molly Hogans är enkla att forma, kräver några verktyg och är cirka 90 procent lika stark som den brotthållfasthet av kabeln. Använd en kabel med ett jämnt antal kardeler. Saker du behöver
Mejsel (tillval) katalog Handskar
trådklämman
Open end skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Unlay kabel strängarna med hjälp av en mejsel eller bara dina handskar på händerna tills strängarna är 3 till 4 inches längre än omkretsen av ögat du tänker binda.
2

dela upp trådarna i två grupper med lika många strängar , såsom fyra och fyra eller tre och tre i varje. Lay kärnan i en av de två grupper platt när skarvning vajern.
3

Tie de två knippen i en enkel överhandsknop, liksom knyta skorna, högst upp i ögat. Justera ögat till önskad storlek.
4

Bend delar av de två klasar av strängarna genom ögat och vrid så strängarna åter låg i läge. Fortsätt tills ögat är klar.
5

Säkra "bitter", eller löst, avslutar av skarven med en tråd klipp. En trådklämma innefattar en U-formad bult med gängor i båda ändarna, en ram med hål för bulten ändar och två muttrar som drar den U-formade bulten genom ramen och dra åt klämman på kabeln.
6

Dra åt bultarna på trådklämman med en öppen nyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104405.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.