Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Återställa en Glastron båt

Glastron båtar har funnits sedan 1956, och bolaget har producerat glasfiber båtar som allmänt anses vara några av de allra bästa i båtvärlden. Idag, vintage Glastron båtar från 1950-talet är önskvärda samlarföremål. Deras skrov påminner om bilarna på vägen vid den tidpunkten, med långa, svepande svans fenor och krom. Återställa dessa vintage båtar är inte en lätt förslag, men med omsorg och flit, kan de föras tillbaka till livet. Intressant, var Batboat från 1960-talet TV-serien en Glastron båt, och företaget byggde båtar för två "James Bond"-filmer. Saker du behöver
Skruvmejslar
3/8-tums enhet socket uppsättning
motor står
Marine Paint
Marine mattor golv
Plywood (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Demontera motorn från båten och placera den på en motor stativ. Så länge motorn är igång, är det bäst att göra bara en kosmetisk renovering. Detta betyder att försiktigt avlägsna kromlist eller maskering vad som inte kan tas bort, och sedan rengöra ytan noggrant med tvål och vatten, följt av vax och fett remover och sedan spraya motorn med svart marin sprayfärg. Om båten inte körs, överväga att överlämna det till en professionell utombordsmotor specialist för att få det gjort snabbt och korrekt.
2

Ta bort alla kromlister och fönsterkarmar från båten, placera dem på ett säkert ställe. Om Chrome är allvarligt urkärnade, kan det behöva vara rechromed för att kunna användas igen. Hitta en ansedd butik förkromning i ditt område och avtal med dem för att renovera delar som kräver det.
3

Ta interiören från båten genom att först unbolting sätena från däck och sedan dra upp den marina mattan som skall kasseras. Innan du installerar nya mattor, inspektera trädäck för skador eller tecken på röta. Om du ser att däcket är skadat, såg köp plywood som är samma tjocklek som Glastron båtens däck och skär den till rätt storlek med en jigg.
4

Slipa ytan av Glastron båten med 400-grit sandpapper på en dual-action sander att jämna dess yta gelcoat. Detta gör att du kan ta bort eventuella fläckar eller textur som kan visas på skrovet, förbereder den för färg.
5

Måla skrovet till sin ursprungliga färgsättning. Glastron används tvåfärgade färgscheman, och hitta rätt färg för att återge de ursprungliga färgerna kan vara svårt, särskilt om du har bara själva skrovet och originella reklammaterial för att gå ur. Karossverkstäder färgleverantörer ska kunna blanda rätt färg på Marine Paint eller åtminstone en färg som är tillräckligt nära.
6

Renovera eller byt elsystem båten som är i dåligt skick medan interiören är ur båten. På äldre båtar, är kabelnätet relativt enkel och kan pusslas ihop med tråd från din lokala hem förbättring butik. Försök att använda samma färg trådarna som originalen när det är möjligt.
7

Installera den nya inredningen i båten, med början med de nya däck material, om nödvändigt följt av marin kvalitet mattor. Har sätena själva återvinnas genom en professionell tapetserare. Även om detta kan vara en måttligt dyrt alternativ, är det i allmänhet ett projekt som är utom räckhåll för början konservatorer. Lantbruk arbetet ut till en professionell kommer nästan garantera att du kommer att vara nöjd med det slutliga resultatet.
8

Installera nyligen pläterade krom och fönstren tillbaka på båten, följt av båten motor för att avsluta restaurering projektet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104690.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.