Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man kör en båt i hård sjö

Det bästa sättet att ta itu med körning i grov vatten är att undvika det. Innan vi går på vattnet, ta en avancerad kurs i navigering och väder, och öva dina manövrering färdigheter. Lär dig allt du kan om grov vattenförhållanden, hur man läser en barometer, hur man förkorta segel och andra övningar nödsituationer. Du kan ofta undvika tuffa vattenförhållanden genom att lyssna på NOAA väderrapporter innan ut och genom att ägna stor uppmärksamhet åt kajsidan väderstationer. Lär känna vad småbåtar varning och andra höga vindflaggor varning ser ut. För säkerheten för de människor ombord och själva fartyget, blivit utmärkt på att hantera en båt i rättvisa förhållanden och inte ta några risker. Om du är fångad ute på vattnet, några grunderna är viktigt att veta. Instruktioner
1

Sätt på din PFD - flytväst - eller flytväst snarast hårt väder indikeras. Har all nödvändig nödutrustning ombord innan du går ut. Ha sjökort, särskilt om båtliv inlandet eller i närheten av kustvatten. Med andra ord, vara beredd att möta eventuella utmaningar eller väder fara. Varje person måste vara klädd i en flytväst, idealiskt hooked på av Jack linjer.
2

Få det bästa rorsman bakom ratten eller rorkulten. Om du är ensam, låt inte gå över rodret om saker och ting förvärras och du har en utmärkt autopilot som har tidigare testats och verifierats. Titta vattnet, titta på vinden och titta för trafik (andra båtar) och hålla din horn hands vid dålig sikt. Styrning kan bli mycket utmanande, och om du har liten eller ingen erfarenhet, är det en sak att komma ihåg att inte gripas av panik.
3

Behåll bara tillräckligt med fart för att manövrera och hålla kontroll över båten . Flatbottnade motorbåtar reagerar helt annorlunda än gör djup köl segelbåtar. Känn din båt. Varje situation är annorlunda, så det finns ingen sätt att köra i hårt väder eftersom förutsättningarna ständigt förändras, du måste vara alert hela tiden och reagerar försiktigt. Gör inga plötsliga hastigheten ökar eller vända drastiskt eller för fort. Håll dig lugn
4

Håll fören eller aktern vände slutet på vågorna -. Detta är knepigt eftersom det är svårt att underhålla, vilket innebär att du måste hålla i ratten och stadigt svara på varje våg eller vind skifte, vare sig med motorkraft eller segel. Var ytterst uppmärksam på vågorna kommer in från balken (sida) som du kan ta upp eller kantra. Ibland är det OK att köra rakt igenom mindre vågor, men stora medsjö kan driva dig till den våg framför dig om båten rör sig för fort. Minska segel på segelbåtar kommer att hjälpa, som i revning, med hjälp av en storm trysail eller gå nakna poler (inga segel alls) om villkoren kraft som.
5

Alter kurs och inte oroa sig för att få till din destination om du inte är på någon kotlett på en liten sjö, och sedan försiktigt tillbaka till närmaste brygga och binda upp. Om du styra 215 på havet, och vädret tvingar dig att vända åt andra hållet, gör det. Bara undvika kustlinjer, vikar, grynnor och andra båtar oavsett vad. Håll ditt ekolod på med larmet set och använda annan navigationsutrustning som behövs. Kör med vinden, styr försiktigt och titta över axeln ofta.
6

i vinkel går ner vågor och sedan räta som möjligt. Faran i detta är vågor som kommer bredsida som kan kantra dig eller få dig att ta upp. Hitta balansen - leta efter "vägar" mellan vågor eller uppsättningar våg. Endast mycket avancerade seglare eller båtfolk borde försöka manövrera eller ras parallellt med vågorna som rullar in stadigt. Dessutom skulle båten måste ha vissa högteknologiska funktioner och ett utmärkt besättning.
7

Kasta ett drivankare utanför aktern för att skapa dra om det behövs. Detta hjälper bromsa båten lite och hjälper dig att behålla kontrollen. Ett annat alternativ är ibland att sätta ett ankare från fören. Forskning vad som är lämpligt för din båt. Om förkorta segel, med ett ankare, hiva på, eller allt annat misslyckas, gå under, planka ner luckorna och rida ut. Det skulle vara mycket allvarliga sjukdomar - så om du inte har starka skäl att vara på vattnet, borde du inte vara ute Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104460.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.