Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Custom Paint en utombordsmotor

fukt från luften och sjön kan göra din utombordsmotor börja se lite grungy över tiden. Om motorn fungerar perfekt men bara inte ser så bra som du vill, ge den en ansiktslyftning. Ett skikt av färg kan göra underverk för att piffa upp din utombordsmotor. Saker du behöver
Lätthäftande målartejp
Dish Sandpapper
tvätt tvål
Vatten
Scrub svamp
Bucket
Putty
Spray primer
Sprayfärg
Spray sealer
Visa fler instruktioner
1

täcka eventuella delar av motorn som du inte vill måla med lätthäftande målartejp. Täck området helt för att skydda den från att bli partiklar sprayfärg.
2

Sand hela motorn med 400 sandpapper. Sand hela ytan av utombordsmotorsystemet att skapa några textur. Detta gör det möjligt för primern att sjunka ner i åsarna och följa motorns yta.
3

Fyll en hink med 2 matskedar diskmedel och varmt vatten. Rengör motorn med tvål och vatten. Skrubba bort olja, smuts och sot med en skrubb svamp. Skölj motorn med rent vatten.
4

Fyll eventuella repor och märken med ett tvådelat kitt som Bondo. Fyll ding med kitt och sprids över ytan på motorn för att jämna. Låt spacklet torka. Sand ytan för att avlägsna eventuellt överskott av kitt. Torka bort slipdammet med en fuktig trasa.
5

Spray primer i ett tunt jämnt lager över motorn. Använd en stadig och tillbaka rörelse för att applicera primern. Använd ett tunt lager för att förhindra upptining märken. Gå tillbaka över samma område flera gånger tills hela ytan är väl belagda. Låt primern torka i 4 timmar.
6

Sand det primade utombordsmotorn med 400 slippapper för att jämna ut eventuella brister. Torka bort slipdammet med en fuktig trasa.
7

Applicera ett andra lager primer på samma sätt som du har använt den första. Låt primern torka i 4 timmar. Sand motorn med 400 sandpapper. Upprepa denna process tills ytan på motorn är helt slät och redo för färg.
8

Måla utombordsmotorn med sprayfärg. Välj en färg som är framtagen för marina applikationer. Applicera ett tunt lager färg så att du kan se lite av grundfärgen genom färgen. Låt färgen torka i 2 dagar.
9

Blöt en bit 600 sandpapper med rent vatten. Sand den målade motorn för att avlägsna eventuella brister i lack. Torka rent.
10

Applicera ett annat ljus lager färg. Låt färgen torka och våt sand med 600 sandpapper. Upprepa processen tills alla brister har tagits bort från motorn och målad yta är felfri.
11

Coat motorn med klarlack genom att spraya hela ytan med en tunn stråle av sealer. Låt sealer torka. Doppa en bit av 1000 grit sandpapper i vatten. Polera ytan med sandpapper. Applicera ett extra skikt av sealer.
12

Låt utombordsmotorn härda i 7 till 10 dagar före hantering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103600.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.