Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar en Mercruiser Impeller

Impellern i din Mercruiser motorn är placerad i den nedre enheten av outdrive. Den nedre sektionen måste avlägsnas för att komma åt pumphjulet. Den fäster till drivaxeln och snurrar när motorn är igång. Denna åtgärd trycker vatten från sjön in i motorn för att hålla det svalt. Byte impeller kit finns hos din lokala marina butik. Köp ny växellådsolja att fylla outdrive efter byte. Saker du behöver
Trailer eller hissa
Drain hink
Flathead skruvmejsel
3/8-tums insexnyckel
Wrench in
Byte impeller kit
Växellådsolja Gear oljepump
Visa fler instruktioner
1

Ta båten från vattnet antingen på en släpvagn eller en lyftanordning.
2

Stäng av motorn och placera gasreglaget i framväxel. Addera 3

Sänk outdrive genom att trycka på knappen på gasreglaget. Undvik att slå i marken med outdrive.
4

Leta avloppet skruven på den nedre konen på outdrive nära den bakre. Leta reda på vent skruven på övre delen av outdrive nära "Mercruiser" klistermärke. Båda skruvarna är försänkt.
5

Placera ett avlopp hink under avloppet skruven. Lossa och ta bort drain skruven med en skruvmejsel. Lossa luftningsskruven med skruvmejsel och låt växellådsolja rinna ur outdrive.
6

bort zinken trimplan från outdrive genom att infoga en 3/8-tums insexnyckel i hålet på den övre sidan av outdrive och avlägsnande av bulten. Ta bort skruvarna på baksidan av outdrive och de två skruvarna på framsidan med en 9/16-inch öppen nyckel. Ta bort skruven som sitter under zinken trimplan med en 9/16-inch öppen nyckel. Ta försiktigt bort den nedre enheten från den övre. Undvik att skada spindlarna på drivaxeln när du tar bort.
7

Lokalisera impellerhuset på toppar delen av undre enheten. Drivaxeln sträcker sig utåt från pumphjulet bostäder. Ta bort de fyra skruvarna som håller fast höljet med en skiftnyckel och ta bort kåpan från den undre enheten för att komma åt pumphjulet. Ta bort pumphjulet och packningar från drivaxeln genom att skjuta dem uppåt.
8

Placera ny impeller och packningar i samma riktning som löphjulet som togs bort på drivaxeln. Sätt tillbaka fläkthuset och dra åt skruvarna med en 10 mm fast nyckel.
9

tillbaka den undre enheten på den övre enheten genom att lyfta den på plats. Montera och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Installera om zink trimplan med en 3/8-tums insexnyckel.
10

Fäst pumpen växellådsolja på botten påfyllningshålet i outdrive. Skruva pumpen växellådsolja på en ny burk växellådsolja och pumpa oljan i outdrive tills olja sipprar från ventilationshålet på den övre delen av outdrive.
11

Dra åt skruven ventilationshål med en skruvmejsel och ta bort växeln slut lube pump på nedre avtappningspluggen. Sätt i skruven avtappningspluggen och dra åt den med en skruvmejsel.
12

Starta motorn och kontrollera att motorn inte körs överdrivet varm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104660.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.